Dovizioso, pole position cu Ducati GP15 la Losail
29/03/2015
Mă numesc Triumph Street Triple
30/03/2015

Fotbaliști, schimbați canalul. Băieții ăștia chiar știu să facă spectacol

Aseară, la Ploiești, România obținea o „senzațională“ victorie (1-0) cu electricienii din Insulele Feroe. Bravo, ai noștri! În același timp, în Qatar se pleca în warm-up-ul unei curse ce va rămâne în istorie.

Cele mai multe pet-uri de bere și pungi de alune au fost folosite drept dressing la meciul de fotbal. O risipă, dacă mă întrebați pe mine. Iar data viitoare când vedeți un meci atât de bleg încât nici berea nu intră, amintiți-vă că telecomanda vă poate duce către niște bătălii cu adevărat spectaculoase. Exact cum a fost cea de-aseară.

Etapa de deschidere MotoGP 2015 de la Losail, Qatar va rămâne în istorie drept una dintre cele mai spectaculoase curse. Cursa marilor reveniri: Ducati are, în sfârșit, o motocicletă rapidă, iar Rossi se simte ca la 20 de ani.

Cu un Marquez care a greșit în primul tur și a ajuns tocmai pe 17 și cu un Dani Pedrosa absent, Honda a fost înlocuită de Ducati în bătălia cu Yamaha pentru podium. Plutonul din față era format din Dovizioso, Lorenzo, Ianone și Rossi. În prima parte a cursei Lorenzo părea că se va impune, dar Dovizioso recupera pe linia dreaptă de la boxe, unde Ducati Desmosedici GP15 a fost net superioară. După jumătatea cursei, Jorge Lorenzo a pierdut ritmul și a fost depășit de colegul de echipă Valentino Rossi, care arăta fix ca-n vremurile bune. A urmat un joc nebun între Rossi și Dovizioso: Dovizioso câștiga pe linia dreaptă, Rossi își adjudeca virajele. Până la urmă, experiența lui Il Dottore și-a spus cuvântul. Motocicleta a funcționat perfect, iar când vine vorba de curse „umăr la umăr“, Rossi e invincibil.

Demult n-am mai urmărit o cursă așa de intensă, total imprevizibilă, cu niște motociclete Ducati despre care nu știai ce să crezi, cu un Rossi strălucitor și cu absența noului superstar Marc Marquez. Demult n-am mai văzut echipa Ducati pe podium (cu două motociclete). Demult n-am mai văzut un podium 100% italian și un start ce prefigurează unul dintre cele mai spectaculoase sezoane.

Demult n-am mai văzut atâtea peturi și doze de bere irosite aiurea…

Clasament după MotoGP Dakar

clasament motogp qatarCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.