O săptămână cu Honda NC750X. Ce-am învățat
22/06/2018
Gata, plec în Siberia
05/07/2018

F850GS vs. Africa Twin vs. Tiger 800 XCa. Partea II – Off-Road

FILM | Să-nceapă aventura. O tură off-road pe drumurile de munte din Apuseni. Motocicletele: BMW F850GS, Honda Africa Twin Adventure Sports, Triumph Tiger 800 XCa. Misiunea: să aflăm care e cea mai reușită motocicletă adventure de clasă medie din 2018.

În primul episod am stabilit că Honda Africa Twin este cea mai bună alegere pentru touring pe asfalt – confort, motor reușit, cutie automată. Dar vorbim despre motociclete adventure. Iar o motocicletă adventure nu trebuie să fie bună doar pe asfalt, ci trebuie să te ducă în locuri unde drumurile sunt doar ceva vag, unde hotelurile se transformă în nopți la cort, la marginea pădurii de brad, unde se vorbesc limbi pe care nu le știi și unde orizontul se termină.

În a doua parte a testului lăsăm asfaltul și cutreierăm drumurile din Apuseni, ce leagă cătune formate din case așezate răzleț. Drumuri cu noroaie sau șleauri, rupte de ape, dar care te duc departe de “civilizație”. Filmul poate fi urmărit în fereastra de mai jos sau direct pe canalul nostru de YouTube. A se vedea în full-screen.

Piloți: Cristian Predoi, Bogdan Buleandră, Cătălin Sănătescu.

Video: Ionuț Ivana, Adi PopescuCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

5 Comments

  1. vali spune:

    Foarte tare, exceptional. La cat mai multe, abia le asteptam, le-am devorat.

  2. vali spune:

    Intrebare: Daca in test ar fi fost si un r1200gs, ar fi castigat la vreun capitol? cine ar fi castigat dc africa twin ar fi fost versiunea mai usoara si fara dct? mersi

    • Salutare. R1200GS ar fi castigat testul. Este peste Africa Twin pe asfalt si deosebit de agila in off-road. Nu la fel de agila ca F850GS, totusi, dar per total e o motocicleta mai buna. Cred ca rezulatul ar fi fost acelasi daca am fi avut o africa twin mai usoara si fara DCT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.