F850GS vs. Africa Twin vs. Tiger 800 XCa. Partea II – Off-Road
03/07/2018
Yamaha Niken 2018 – Primele impresii
09/07/2018

Gata, plec în Siberia

Merg până unde duce drumul. Până la Magadan, adică. Iar Magadanul ăsta e departe-rău: în extremul orient al Rusiei, la Marea Ohotsk – cum te uiți pe hartă, e undeva deasupra Japoniei. 

Ca să ajung până acolo voi traversa toată Siberia: drumuri pustii, orașe-fantomă, vreo 2.000 de km fără asfalt. Măcar e un singur drum, nu prea am nevoie de GPS. Trebuie s-o țin tot spre Est până se termină.

Dar am auzit că-i frumos. Iar acum recitesc „Est, spre Siberia„, jurnalul de bord scris de Scutariu vara trecută. Voi merge pe același drum.

Motocicleta: noul BMW F850GS. E nou-nouță. Țiplă. În versiune de top. De la BMW Motorrad România. Motor de 95 de cai putere, suspensie comodă, roți cu spițe, anvelope tubeless, șa confort. Trebuie să-i schimb anvelopele – voi merge cu Mitas E07, m-a convins Scutariu – și să-i mai pun câteva accesorii. Dar despre asta vă povestesc săptămâna viitoare.

Aventura este susținută de BMW Motorrad România și de KMG International. Apropo, o să-mi fie dor de benzina Efix când mă voi afla prin Siberia. E mai greu cu benzinăriile pe-acolo și cifra octanică.. nici n-o să întreb.

Cum procedez: plec cu Scutariu și cu niște prieteni de-ai lui până la Moscova. De-acolo ne urcăm în Trans-Siberian până la Irkutsk, pe la jumătatea Rusiei. Trei zile în tren, la clasa a treia, timp de meditație, după care ne urcăm din nou pe motoare. Scutariu pleacă spre Mongolia, eu spre Magadan.

Voi rămâne singur, vreme de aproape 5.000 de km, prin pustiul din Siberia. Voi merge pe Kolima highway, cunoscut și sub numele de “Drumul Oaselor”. Sper să nu plouă. Am auzit că drumurile ălea neasfaltate n-arată prea bine dacă plouă. Plec peste 11 zile. Luni, pe 16 iulie. Dar ne mai auzim până atunci.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

6 Comments

 1. Vasile spune:

  Blana drum bun si de asfalt uscat vei avea nevoie de ce nu porniti din Romania trei zile incoace incolo tot acolo sunteti oricum drum bun va doresc asteptam poze si filmari toate cele bune

 2. Barbu Cristian spune:

  Foarte tare! Drum bun , trebuie sa ai curaj sa mergi 5000 de km prin pustiu singur! Sper sa ai internet ca sa ne mai pui si noua o poza sau un instastory! Bafta multa

 3. gabriel c. spune:

  Frumos.
  A doua aventura anul asta… dupa SudAmerica.
  Sper sa ne dai ceva detalii, am devorat tot ce a postat Cristi S, anul trecut.
  Si eu ma gandesc, dar cu GSA-ul, cam greu…
  Numai bine!

 4. vali spune:

  Mama ce pofta de plimbare ti se face, incredibil :). Asfalt uscat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.