Muzeul Ducati, deschis pentru tur virtual
19/02/2014
VIDEO Cum să te oprești tocmai în mașina de poliție?
20/02/2014

Explodează mămăliga motociclismului românesc?

Federația Română de Motociclism nu ridică nici măcar degetul mic de la mâna stângă ca să promoveze motociclismul românesc. Ba mai mult, se comportă ca și când n-ar dori să fie deranjată de nimeni. Iar acum, în prag de alegeri, mămăliga a început să fiarbă..

De câteva zile, cele două tabere care se luptă pentru șefia motociclismului românesc își arată colții și se bat în declarații. Tabăra challenger-ilor Costin Oprea, Ciprian Popescu, Florian Pop, Emanuel Gyeneș acuză Federația că de opt ani n-a făcut nimic pentru motociclismul românesc și că singurele fonduri merg către Robert Mureșan, în calitate de Fiu al lui Cristian Mureșan, președinte al FRM. Tabăra Mureșan-Olariu, care tronează relaxat deasupra motociclismului ripostează: Cristi Mureșan neagă acuzațiile și-i discreditează pe ceilalți, spunând că vor să-și crească propriile afaceri.

Cine are dreptate? Nu sunt în măsură să decid, pentru că n-am un teanc de acte ca să pot proba afacerile cu Federația de care e acuzat Mureșan și nici nu-s sportivul lui Ciprian Popescu, ca să văd dacă e despot pe circuitul de motocross, așa cum e acuzat (deși, când am ajuns acolo, am dat peste bere și muzică, nu peste înjurături).

În schimb, pot spune cu siguranță că actuala conducere a Federației nu dă doi bani pe promovarea motociclismului românesc. În afară de sportivi, familiile acestora și Tiberiu Troia (care mănâncă motociclism pe pâine), nimeni nu știe ce-i cu campionatul românesc de motociclism. Din când în când, mai apare Robi Mureșan pe la TVR, uneori alături de Mureșan-Tatăl și povestesc despre cât de înfloritor e motorsportul, dar.. atât. O astfel de deplasare a fost când echipa TVR s-a dus la Nurburgring, unde Robert Mureșan a alergat ca Wild Card în cursa Superstock 1000 și a obținut un ilustru loc 17. Să fi fost din banii Televiziunii? N-aș zice.

Prin martie, anul trecut, le-am dat un telefon celor de la Federație. Voiam un punct de vedere asupra unui articol și, totodată, să ne cunoaștem. Le-am spus cine sunt, cu ce mă ocup, că doresc să promovez toate competițiile sportive și i-am îndemnat să nu ezite să mă contacteze dacă au ceva de anunțat, orice. Mi-au spus să le scriu pe mail. Am făcut-o. N-am primit niciun semn până-n ziua de azi.

Până și-un huhurez am putea pune în locul actualei conduceri și motociclismul românesc ar fi mai vizibil. Doar că nu putem să-l punem noi. Nici măcar vreun politician, fie el corupt. Nici sportivii, individual. Președintele este ales de cluburile afiliate. Iar dacă vor face aceeași alegere, ori sunt sadici, ori le este bine. Și, probabil, nici alți patru ani de aici înainte n-o să auzim de nicio cursă pe pământ românesc.

Foto: Sabin MalisevschiCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.