Honda NM4 Vultus. Un nou concept, aceeași filosofie
24/03/2014
NU suntem donatori de organe
25/03/2014

Ducati lansează Multistrada conectată la… airbag

Multistrada D-Air este numele modelului anunțat de Ducati. Italienii spun că este prima motocicletă din lume conectată wireless cu o geacă moto cu airbag.

Modelul a fost realizat alături de Dainese, care folosește de ceva vreme tehnologia D-Air. În principiu, motocicleta ar trebui să-și dea seama după anumiți parametri că urmează să ajungi în șanț și trimite informațiile wireless către geaca moto. Totul se întâmplă în 45 de milisecunde, după care airbagul din geaca Dainese se activează.

Italienii n-au dat mai multe informații, dar spun că ne vor oferi mai multe detalii peste trei săptămâni. Multistrada 1200 D-Air va fi destinată exclusiv pieței europene și va ajunge la dealeri din luna mai, se arată într-un comunicat de presă. Nu specifică dacă geaca Dainese D-Air vine la pachet cu Multistrada 1200 sau trebuie să dai o grămadă de bani și pe aceasta din urmă.

multistrada 1200Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] Alpinestars spune că acesta este primul sistem independent, care nu are nevoie de senzori pe motocicletă ca să se deschidă. Cu alte cuvinte, îl poți folosi oricând, pe orice motocicletă. Alpinestars se referă la sistemul similar a fost deja dezvoltat de Dainese, dar respectiva jachetă primește informații de la motocicletă ca să știe când să deschidă aribag-ul. Vezi Dainese D-Air. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.