Sondaj. Unde v-ar plăcea să petreceți cu BMW România?
10/01/2014
(P)Yamaha TMax 530. Il Maxi-scuter
10/01/2014

Ducati, la categoria „Open“ în MotoGP 2014. Italienii neagă zvonurile

De câteva zile se zvonește că Ducati n-ar mai vrea să concureze în rând cu echipele de uzină Honda și Yamaha. Ducati neagă zvonurile și spune că-l va înscrie o singură motocicletă la clasa open, cea pilotată de Yonny Hernandez.

Ducati ar vrea să treacă la categoria Open, anunța site-ul italian GPOne.com acum câteva zile, citându-l citează pe pilotul Ducati Andrea Dovizioso. Ce-nseamnă trecerea la categoria Open? Păi, Ducati va putea să-și modifice oricând motorul, va avea 12 motoare pe sezon (față de cinci, cât ar avea echipele de uzină) și 24 de litri de combustibil pe cursă, față de 20, cât ar avea dac-ar participa în aceeași categorie cu Honda și Yamah. În plus, vor putea face mai multe teste cu Andrea Dovizioso și Cal Crutchlow.

Pe de altă parte, Ducati va trebui să meargă cu sistemul electronic standard, impus de Dorna.

Astfel, Ducati ar avea avantaje clare, de care s-ar bucura, în mod normal, echipele cu buget mai mic pentru a spori gradul de spectacol din MotoGP. Decizia ar fi putu veni pe fondul faptului că Ducati a avut rezultate slabe în MotoGP, sub echipele-satelit de anul trecut, care ar fi trebuit să fie inferioare. Așadar, transferul lui Gigi Dall’Igna, începe să se vadă tot mai mult.

Ducati neagă zvonurile

După câteva zile de speculații, oficialii Ducati au negat zvonurile, spunând că vor trimite o singură motocicletă la clasa Open. „Ducati crede că este important să exploreze potențialul noilor regulamente de la clasa Open pentru că asta ar trebui să fie direcția tehnică din viitorul MotoGP. De aceea, am decis ca în acest an să intrăm la Open cu o singură motocicletă GP13 – Yonny Hernandez de la Pramac Racing Team, a declarant purtătorul de cuvânt Ducati pentru Bike Sport News. „Momentan nu avem alte planuri la clasa Open, iar piloții Ducati vor merge la Sepang ca să testeze motocicletele GP13 și GP14“, a mai explicat acesta.

Foto: motogp.comCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] zvonurile au fost inițial negate, Ducati a anunțat că va participa la clasa „Open“. Italienii mizează pe faptul că vor fi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.