EICMA. Sărbătoarea internațională a motociclismului
11/11/2014
Când unii confundă cilindreea cu mărimea bărbăției
11/11/2014

Dainese a fost vândută arabilor

Cunoscuta firmă de echipament Dainese a fost cumpărată de un fond de investiții arab. Investcorp din Bahrein a cumpărat 80% din acțiunile firmei italiene cu suma de 130 de milioane de euro. Proprietarii vor fi arabi, dar fondatorul Lino Dainese va rămâne un personaj important în firmă.

Zilele salonului de la Milano aduc o altă veste despre vânzarea brandurilor “tradiționale” italiene. După ce Ducati a fost achiziționat de Audi sau MV Agusta de către grupul Daimler Benz, acum e rândul firmei de echipament Dainese. Nu mai puțin de 130 de milioane de euro au plătit arabii de la Investcorp pentru 80% din acțiuni, o infuzie de capital care va ajuta la proiectarea și dezvoltarea unor noi produse.

Lino Dainese, fondatorul care păstrează în continuare acțiunile minoritare, declară că: “Am încredere că prezența globală și rețeaua comercială internaționlă pe care o are Investcorp va asigura expansiunea pe noi piețe și va ajuta la inovarea produselor pe care le oferim. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea tehnologică a echipamentelor de siguranță, în special pe sistemul D-Air, care este pasiunea mea”.

În lunile următoare se va putea vedea direcția în care va merge firma Dainese, însă e de așteptat ca italienii să nu renunțe la caracterul “național” al brandului.

dainese crashCatalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.