Singură sub Steaua Nordului. Zece săptămâni și 20.000 de km, în stil Roxynel
20/01/2015
Triumph pregătește un nou Tiger Explorer. Foto spion
21/01/2015

Sbay Flying 1800 – Macho bike, sexy baby

Spaniolii nu dau numai campioni mondiali la MotoGP ci și motociclete custom campioane mondiale. Sbay Flying 1800 este un astfel de exemplu. Câștigătoarea World Championship of Custom Bike Building din 2010 nu și-a pierdut caracterul impresionant în cei cinci ani de la lansare.

Sbay Flying este o motocicletă lucrată manual de firma lui Sergio Bayarri, Sbay Motor Company. Café racer-ul în gen steam-punk cu motor V-twin este câștigătorul categoriei “production class” din cadrul World Championship of Custom Bike Building din 2010. Cu un motor de 1800 cmc și un design minimalist, Sbay își arată fără inhibiție toate componentele. Nimic cromat și nimic vopsit nu găsești aici.Sbay Flying-5

Cadrul ce seamănă cu o coloană vertebrală, rezervorul din fibră carbon, bascula monobraț sau furca inversată aurită trasează linia generală a motocicletei. În aceeași notă se situează stopul circular cu LED sau conductele metalice pentru ulei și benzină. Partea superioară a cadrului este totodată și rezervorul de ulei.

Cuplul motorului cu doi cilindri în V de 1800 cmc și 115 cai putere are de împins numai 211 kg. Creatorii spanioli spun că motocicleta oferă “accelerații brutale, frâne puternice și comportament sălbatic”. Totodată, ni se atrage atenția că “Flying este foarte solicitantă și pentru a-i afla limitele trebuie să fii expert. Nu, Flying nu este pentru începători”.

Sbay nu se bazează numai pe design, ci și pe funcționalitate. Suspensiile sunt de la Őhlins (atât fața cât și spatele), frânele de la Brembo, bascula de la Ducati 916 iar jantele de magneziu sunt Marchesini. Oglinzile, semnalizatoarele sau suportul pentru număr îi permit să fie înmatriculat în orice țară. Doar 250 de exemplare vor fi fabricate, prețul fiind de 38.000 €.Sbay Flying 2 Sbay Flying-2 Sbay Flying-3 Sbay Flying-4 Sbay Flying-7 Sbay Flying-8 Sbay Flying-9

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.