Viñales caută consolidarea avansului în Americi
07/04/2017
“Touring în România” – Aplicație cu hărți offline

10/04/2017

Cum a fost la Bucharest Adventure Travel Sessions

Vineri seara am participat la prima ediție Bucharest Adventure Travel Session. O întâlnire a pasionaților de motociclism de aventură, ce a avut loc la club Quantic, în București. Invitați speciali: Lois Pryce și Austin Vince – ultimul celebru pentru faimoasele Mondoenduro și Terra Circa. 

A fost o atmosferă caldă. Încă de la intrare mi-am dat seama că mă aflam între prieteni. Singur să fi venit, sigur cunoșteai 1-2 oameni. Care, inevitabil, îți puneau întrebarea “unde pleci anul acesta?”. Și care-ți povesteau planurile lor.

Și am auzit multe planuri frumoase. Dacă în anii trecuți aveai 1-2 povești pe forumuri, anul acesta am aflat despre călătorii multe și îndrăznețe: de la proiectul Kulturide – care-și propune să ajungă în Mongolia – la alte povești încă în stadiul de pregătire. Un lucru este clar: tendința acestui an este Estul. Accesibil pe pământ, fără să fii nevoit să pui motorul pe vreo barcă și fasciant. Vom auzi povești din Mongolia, Siberia, Stan-uri și așa mai departe.

Seara a fost deschisă de Carpathian 2 Wheels Guide – care și-au prezentat ultimele două produse – un ghid de off-road pentru Bosnia și o aplicație mobilă. Apoi, a urcat pe scenă reprezentantul Heavy Duties, care ne-a spus povestea de succes a proiectului din Cluj: cum au ajuns de la pasiunea pentru aventură la fabricarea cutiilor de aluminiu.

După o scurtă pauză, pe scenă a urcat Lois Pryce. Ne-a povestit experiența ei din Iran – o țară în care a fost singură. Iar în Iran, o femeie pe motocicletă este ceva exotic – femeile neavând voie să meargă nici măcar pe bicicletă.

Invitatul special, Austin Vince, a sosit ultimul. Îmbrăcat într-una din faimoasele sale salopete, a avut un discurs presărat cu glume, cele mai multe reușite, și a avut un mesaj clar: “încălecați pe motocicletă și plecați unde vedeți cu ochii”. Lucru pe care nu era neapărat nevoie să-l spună, având în vedere planurile auzite deja în sală.

Prezentarea lui Vince s-a referit la Terra Circa, a doua tură făcută în jurul lumii și, cu precădere la Siberia și la Zilov Gap – o porțiune de 600 de km neasfaltată din Siberia.

E destul de mult să vorbești despre o “comunitate a motocicliștilor de aventură”  din România în acest moment. Dar un lucru e clar: evenimente precum acest Bucharest Adventure Travel Sessions, ce promovează schimbul de idei și le oferă pasionaților un spațiu de întâlnire duc la ceva frumos. Nu discursul lui Austin Vince, ci strângerea laolaltă a atâtor oameni pasionați – aceasta a fost, din punctul meu de vedere, adevărata reușită a serii.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.