Yamaha Tricity 2014. Alternativa urbană a japonezilor
11/11/2013
VIDEO Cum se circulă în China
11/11/2013

Ce au declarat Marquez, Pedrosa şi Lorenzo după cursa de la Valencia din MotoGP

După cursa de la Valencia, Marquez a devenit Campion MotoGP 2013 și astfel a câștigat porecla de “Baby Champ”.

Sezonul MotoGP 2013 s-a încheiat, iar cursa de la Valencia din acest weekend a fost ultima confruntare a anului. La finalul celor 30 de tururi, Jorge Lorenzo a trecut primul linia de sosire, fiind urmat de Dani Pedrosa și de coechipierul său, Marc Marquez, care a devenit campionul mondial 2013 și totodată cel mai tânăr campion din istoria Motomondialului.

După cursa de la Valencia, Marc Marquez a declarat: “Știi…e ca un vis ce a devenit realitate! Poate prea devreme, deoarece nu mă așteptam să obțin acest titlu în primul sezon de MotoGP! Mă simt atât de bine. Nu pot să explic ce simt acum, să mă lupt în fața fanilor cu Jorge Lorenzo și Dani Pedrosa – doi dintre cei mai buni piloți din istoria MotoGP. Acum vreau doar să mulțumesc întregii echipe, tuturor celor care m-au ajutat, familiei mele… Ei sunt întotdeauna acolo și nu știu ce să mai spun pentru că mă simt atât de bine!”

Dani Pedrosa a declarat: “Am început bine cursa și mi-am dat seama că Jorge nu încerca să meargă tare la început. Așa că am încercat să îl depășesc, dar revenea tot timpul. Am avut o luptă puternică. Am încercat să schimb locurile în care să îl depășesc, dar de fiecare dată a reușit să revină. Strategia lui Jorge  era limpede și am înțeles repede ce voia să facă. Simțeam cum mă împinge din spate, iar în acel moment eram nevoit să ridic motocicleta. Este o experiență bună pentru viitor. ”

Marc Marquez Campion MotoGP 2013

Jorge Lorenzo a declarat: “Când am ajuns aici pentru acest weekend, strategia mea era să mă desprind în frunte la începutul cursei. De fapt, eram destul de indecis, dar am declarat presei că voi încerca să mă desprind față de ceilalți piloți, pentru ca Marquez să nu-și dea seama de tactica mea. Dar după Warm-up am avut o discuție cu echipa și am decis să schimbăm această strategie și să încercăm să încetinim ritmul cursei pe cât posibil în primele tururi. Astfel, să nu regretăm nimic. Măcar să încercăm și sa vedem ce rezultate avem. Ceilalți piloți, în afară de primii trei, erau prea înceți ca să păstreze acest ritm. Așa că am stat cu Dani în primele tururi încercând să încetinesc ritmul. Apoi, am încercat să fac asta și cu Marc. Am fost nevoit să-mi asum multe riscuri, mai ales cu Dani, dar când am văzut că ceilalţi sunt prea departe de mine, am decis să mă desprind în frunte. Am încercat totul pe parcursul acestui campionat și nu avem regrete. Azi, Marc este câștigătorul și merită acest lucru din plin. Are talent și ambiție. Trebuie să fii foarte rapid ca să stai în fața lui.”

 

Foto: MotoGPCosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.