Chris Pfeiffer
Deschidere de sezon în stil mare la Zărnești
13/05/2013
sporster
Harley-Davidson lansează un Sportster cu sânge latin
13/05/2013

Normele pentru AM, gata de publicare

yamaha x-max 400

Scuteriștii ar putea avea motive de bucurie. Ministerul Transporturilor susține că a trimis spre publicare normele pentru examinarea celor care vor permis de conducere AM.

După aproape jumătate de an în care posesorii de scutere n-au mai putut circula din cauza Guvernului care a dat o lege fără norme de aplicare, apar semnale că situația s-ar putea schimba.

Ministerul Transporturilor susține că normele pentru aplicarea legii au fost trimise la Monitorul Oficial și vor fi publicate în curând, potrivit știrileprotv.ro.

„In prezent, normele legii 203 sunt in curs de aprobare”, a declarat Comisar sef Mihai Enache, purtator de cuvant DRPCIV.

Ministerul Transporturilor, cel care trebuia sa emita normele din timp, spune: „precizam ca, Ordinul nr. 733/25.04.2013 (…) a fost transmis, spre publicare, la Monitorul Oficial, de către Ministerul Transporturilor“.

După ce normele vor fi publicate în Monitorul Oficial, școlile de șoferi vor primi autorizație de la Autoritatea Rutieră Română în 48 de ore. Apoi, cei care vor să obțină permisul pentru categoria AM trebuie să facă 24 de ore de legislație și 6 ore de practică, iar după aceea pot merge la examen.

Cu ochii pe Monitorul Oficial

Nu știm dacă ordinul respectiv include și normele de aplicare a legii pentru categoria A2. Am trimis un mail către DRPCIV, în care am solicitat informații despre situația actuală. Potrivit reprezentanților DRPCIV, deocamdată se pot da doar examene pentru categoriile A și A1, în timp ce AM și A2 așteaptă publicarea normelor în Monitorul Oficial.

Mai jos, răspunsul primit de Pemotoare.ro de la autorități:

„În prezent, până la modificarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1.391/2006, examinarea persoanelor care solicită obţinerea permisului de conducere valabil pentru categoriile “A” şi “A1” se desfăşoară potrivit dispoziţiilor regulamentului mai sus menţionat şi a Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr.268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, în condiţiile respectării condiţiilor de vârstă precizate la art.20 alin.(4) lit.c din ordonanţa anterior indicată.

Referitor la condiţiile de obţinerea a permisului de conducere valabil pentru categoriile “AM” şi “A2”, acestea urmează a fi stabilite prin acte normative subsecvente, care în prezent se află în procedura de adoptare, sens în care vă recomandăm să urmăriţi publicarea acestora în Monitorul Oficial al României, Partea I“.

UPDATE Deși din răspunsul primit de la DRPCIV reiese că se pot da examene pentru A și A1, școlile de șoferi spun alt lucru. Toți reprezentanții școlilor moto pe care i-am contactat (de ex. Școala Teo sau Școala Moto Adi) ne-au spus că așteaptă publicarea normelor și abia apoi se poate da drumul la examene.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. What you need lead generation to learn new skills. The aim is to make it easy for men and women to keep their clients.

    Here is my blog post – organic search engine optimization tips

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.