Propunere legislativă: 125 cmc, cu categoria B
19/04/2019
Suzuki DR Big se întoarce. Dar e ce trebuie? Foto-Spion
23/04/2019

BMW pregătește un Big Cruiser pentru 2020

BMW a confirmat că-n scurt timp va prezenta un concept ce va previzualiza noul Big Cruiser de serie – o motocicletă ce va apărea în showroom-uri în 2020. Prin această mișcare, BMW intră pe piața cruiserelor mari, dominată de Harley-Davidson. Mai mult, BMW cei de la BMW se arată încrezători și spun că scopul este să devină numărul 1 în segmentul Premium Big Bikes.  

Pentru a atinge acest scop, e nevoie de o gamă mai largă, nu de o singură motocicletă – așadar ne așteptăm la un model de bază din care vor fi derivate mai multe versiuni: bagger, touring, etc. Motorul boxer va fi răcit cu aer și va avea o capacitate de 1,800 cmc. 

BMW a făcut anunțul cu prilejul prezentării “The Revival Birdcage”, o motocicletă custom ce-a fost construită având la bază chiar noul motor. Creația constructorului american Revival cycles a fost expusă la un show din Austin/Texas. 

“E firesc să ne dorim o creștere continuă. Un pas pentru asta, mai ales în piața din America, este intrarea în segmentul Cruiser. BMW Motorrad urmează strategia de creștere cu scopul clar de-a deveni numărul 1 în segmentul Premium Big Bike”, declară Timo Resch, vice-președinte sales & marketing BMW Motorrad. 

Cadrul motocicletei-unicat “Revival Birdcage” este construit din titan și a fost dezvoltat de Revival Cycles. Au ales această soluție pentru ca toată atenția să fie concentrată în jurul motorului – “poți vedea foarte ușor motorul din orice unghi”. În plus, fiecare element al acestei motociclete, de la ghidon la scărițe, manete și până la suspensia de carbon au fost fabricate individual. 

Proiectul a fost inspirat de motocicletele anilor 1920-1930, iar dezvoltarea motocicletei a durat șase luni. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. Maris spune:

    Fix pix …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.