Charlie Boorman și-a rupt piciorul într-un accident moto
18/02/2016
A apărut noua Honda MSX125. Streetfigher de buzunar
18/02/2016

BMW pregătește motociclete cu cadru din fibră de carbon

BMW confirmă că în viitor ar putea lansa motociclete cu cadru din fibră de carbon. Ultimele patente arată un proiect de cadru pentru motociclete sport, dar și un cadru de tip trellis care ar putea fi folosit la motocicletele echipate cu boxer. 

Informația apare în ediția de săptămâna trecută a revistei britanice MCN, unde șeful departamentului R&D de la BMW confirmă știrile apărute încă de anul trecut: “Este foarte posibil să introducem pe piață un anumit număr de motociclete care să incorporeze fibra de carbon. Nu vom înlocui, pur și simplu elementele din aluminiu cu cele din fibră de carbon. Materialul se comportă foarte diferit și va fi nevoie să regândim tot procesul prin care este construită motocicleta”, a declarat Karl Viktor Schaller, șeful departamentului de dezvoltare BMW.

Compania germană a cumpărat deja o fabrică unde se produce fibra de carbon, iar patentele înregistrate au costat destul de mult ca să nu se meargă mai departe, așadar șansele de a vedea motociclete cu cadru din fibră de carbon sunt destul de mari.

P90161922_highRes_bmw-s-1000-rr-frame-

Cadru și suspensii S1000RR 2015Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.