Aprilia WSBK
Aprilia domină podiumul Supebike la Philip Island. Rezultate WSBK
24/02/2013
cruiser yamaha
Yamaha lansează un nou cruiser
25/02/2013

Prezentat pentru prima dată în toamna anului trecut la salonul de la Milano şi prevăzut să fie lansat la începutul lunii martie în Europa, se pare că noul BMW R 1200 GS are ceva probleme în Canada.

Ministerul Transporturilor din Canada recheamă cele 31 de exemplare R 1200 GS vândute pe teritoriul ţarii pentru a fi examinate în detaliu anumite scurgeri de ulei la arborele cardanic reclamate de proprietari, potrivit motorcycle.com care citează oficialii canadieni.

Se pare că datorită presiunii prea mari din transmisia finală, la o garnitură apar scurgeri, iar scurgerile de ulei pot duce la pierderea aderenţei.

Este a doua oară când acelaşi Minister al Transporturilor canadian face o rechemare a modelului R1200 GS 2013, prima având ca subiect o problemă cu softul de control al tracţiunii şi stabilităţii. Dacă ASC-ul (Automatic Stability Control) este activat în modul “Enduro-Pro”, martorul luminos din bord care anunţă dezactivarea sistemului nu este iluminat. Această mică problema s-a rezolvat la dealeri cu instalarea unui software adus la zi.

Aflat în cel de-al nouălea an de fabricaţie, R1200 GS este cel mai vandut model al firmei bavareze. Noul model are foarte multe modificări faţă de versiunea precendentă, cea mai importantă fiind răcirea cu apă a motorului boxer, fapt ce permite acum mărirea puterii la 125 de cai.

Să sperăm că problema va fi rezolvată pâna la apariţia modelului în saloanele concesionarilor. Totodată, așteptăm nerăbdători noul BMW R 1200 GS în România pentru un test ride în această primăvară.

[Foto: BMW Group]

2013-bmw-r1200gs-58Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

1 Comment

  1. […] Nu este prima dată când Transport Canada cheamă în service motociclete noi. La fel s-a întâmplat și cu noul BMW R 1200 GS. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.