Noul KTM 890 Duke R e fratele cel rău. Walkaround și interviu
11/11/2019
BMW R18/2 Concept. Tic-tac, tic-tac.. se apropie lansarea
12/11/2019

Aprilia RS660. Bonus: Tuono 660. Să vină primăvara!

În sfârșit, o motocicletă de clasă medie de la Aprilia. Producătorul din Noale vine cu o platformă nouă – 660 – un motor nou-nouț, derivat din magnificul V4 pe care-l găsim la RSV și Tuono, o platformă pe care se vor construi, pentru început, două versiuni. RS660 și nakedul Tuono 660. Și nu dezamăgește. 

Pentru cei care vor să simplifice lucrurile, motorul de la RS660 este motorul de RSV, tăiat pe jumătate. Din patru cilindri ne-au mai rămas doi, cei din față. Motorul dezvoltă 100 de cai putere, iar RS660 cântărește 169 de kg. Cadrul și bascula sunt din aluminiu, iar legatura dintre ele e făcută direct de motor. 

La capitolul electronice avem cinci moduri de mers – Commute, Individual, Dynamic, Challenge și Time-Attack. Sistemul de control e legat la un IMU pe șase axe. Aprilia RS660 mai oferă și quickshifter, cruise control și conectivitate smartphone. 

Deși o motocicletă nou-nouță, ne dăm seama din prima că e vorba de o Aprilia – carenajul păstrează linia RSV. Vine cu semi-ghidoane, dar cei de la Aprilia spun că au construit o motocicletă cu poziție confortabilă, cu scărițe așezate nu prea sus, și cu semi-ghidoane așezate, de asemenea, sus. Cu alte cuvinte va fi un o sportivă pe care s-o poți folosi zilnic, nu o motocicleta de circuit. 

Și tot la standul Aprilia de la EICMA a apărut și Tuono 660, prezentat pe post de concept – dacă e să ne întrebați pe noi, motocicleta nu e un concept, ci e deja în versiune finală, dar cei de la Aprilia probabil vor să mai tragă puțin de timp până la lansare. Cât despre Tuono – același motor, aceeași electronică, dar fără carene și cu un ghidon lat. Sperăm să ne dăm cu ambele motociclete cât mai repede. Ne bazăm pe cei de la TheBikeHub, importatorul Piaggio Group în România. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.