Harley-Davidson LiveWire – $29.799. Mai multe detalii
08/01/2019
2019 BMW R1250GS Adventure. Prim-Contact – Test în Spania
09/01/2019

Aplicația care-ți spune în cât timp poți să conduci după ce ai băut: Zero la Mie

Să presupunem că tocmai am băut două beri. Când mă pot urca la volan sau pe motor? Bună întrebare… Mama mi-ar spune “mâine”, iar un prieten mi-ar spune – “dacă mănânci acum, poți să te urci imediat. Nu știi că-n Germania poți să bei bere și să conduci?”. Dar acel prieten n-ar fi în stare să dea timpul înapoi dacă aș lovi pe cineva.

Un instrument util vine de la Ursus Breweries și Poliția Română, care au relansat aplicația Zero la Mie, cu ajutorul căreia utilizatorii care au consumat alcool pot afla timpul estimativ în care vor ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge. Dedicată șoferilor, noua versiune a aplicației include noi funcționalități prin care aceștia pot testa dacă se încadrează în parametrii legali pentru a conduce un autovehicul. O altă noutate adusă de aplicație este parteneriatul cu start-up-ul Clever Taxi.

Bun, acum să facem testul. Descarc aplicația de pe AppStore (search “Zero la Mie”) si introduc datele: 1,74m, 72 de kg. Am băut 2 beri de 330 ml în ultimele 60 de minute. Acum e 15.00. Am voie să mă urc la volan la 17.30, adică peste două ore și jumătate. Aplicația îmi poate trimite o notificare, sau mai există alte două butoane – cheamă un prieten și cheamă un Clever Taxi – acestea se pot dovedi foarte utile dacă ai consumat atât de sârguincios încât să nu mai vezi agenda. 

Rezultatul este însă o recomandare, întrucât capacitatea de metabolizare a alcoolului este diferită pentru fiecare persoană în parte. 

Testul de echilibru

Prin accesarea camerei telefonului, direct din aplicație, pe ecran apare un marcaj discontinuu pe care trebuie să-l urmezi. Dacă reușești să mergi drept ai trecut testul! Dacă rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afișat un mesaj de atenționare și responsabilizare, iar utilizatorului îi este recomandat să contacteze un prieten sau să comande un taxi. 

Parteneriat Clever Taxi

O altă noutate în aplicație este parteneriatul cu start-up-ul românesc Clever Taxi. Cei care folosesc Zero la Mie au acces direct din aplicație la servicii de transport în peste 20 de orașe, iar cu ajutorul CleverPay au la îndemână cea mai ușoară modalitate de a plăti cursa de taxi, instant. Mai mult, clienții noi ai Clever Taxi vor avea la dispoziție 10.000 de vouchere în valoare de 15 lei la prima cursă plătită cu cardul prin aplicație. 

Zero la Mie, disponibilă pentru moment pentru iOS, iar din prima jumătate a lunii februarie și pentru Android, este dezvoltată de Ursus Breweries în cadrul platformei de consum responsabil DespreAlcool.ro. Instrument de testare pentru utilizatori, aplicația este totodată și o modalitate de informare care reiterează faptul că limita legală de alcool pentru conducerea unui autovehicul este 0‰.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. Atodiresei dumitru daniel spune:

    Am mincat o saorma si peste cu otet si mia iesit 0,03 alc mia luat permisul,am cerut sa mise ia singe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.