Mi-am pus Termoscud și-am ieșit în vortexul polar ca să văd cum e
02/11/2019
BMW F900R și F900XR – La prima vedere. Plus: prețurile pentru România
06/11/2019

2020 Honda CBR1000RR-R e Fireblade-ul pe care-l aștepta toată lumea

Noua Honda CBR 1000RR-R este o motocicletă nou-nouță, menită să repună numele Fireblade pe harta superbike. Motorul a fost schimbat complet. E tot un patru în linie, dar tehnologia este inspirată de la RC213V-S – de la combustie până la cursa pistonului, construit din aluminiu forjat. Rezultatul – 217 cai putere la 14.500 rpm, un numar cu care Honda ar trebui să țină piept rivalilor de la BMW și Ducati. 

Honda a umblat și la electronice –  un traction control nou și start mode. Totul se bazează pe un IMU cu șase axe. Totodată, accelerația de tip throttle by wire a fost optimizată pentru un feeling mai bun, iar modurile de mers controlează puterea, frâna de motor, wheelie control și traction control. Totul, printr-un display TFT full-color.  Bascula de aluminiu este mai lungă și a fost inspirată din designul RC213V-S, iar suspensiile pentru versiunea standard poartă semnătura Showa. Frânele sunt noi și respectă tradiția Honda – etriere Nissin. 

2020 HONDA CBR1000RR-R SP

Carenajul și poziția de pilotaj au fost schimbate, cu focus pe aerodinamică, iar winglet-urile din MotoGP și-au făcut apariția. 

Masa, cu plinurile facute, 201 kg. 

Noua Honda CBR1000RR-R Fireblade are și o versiune mai pefrormantă – SP. Aceasta vine cu suspensii Ohlins în loc de Showa și cu etriere Brembo Stylema și ABS de curse. 

Mai multe despre noul Fireblade direct de la Milano, de la evenimentul de lansare Honda. Toate noutățile importante de la EICMA 2019 vor fi acoperite pe canalul YouTube DriveMag Riders. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.