VIDEO Cu Ducati Panigale… prin aeroport
16/09/2013
VIDEO Atenție la ce vine din spate. Te poți trezi pe o capotă de mașină
17/09/2013

Producătorul japonez Yamaha are în plan o revenire cu modelul YZF-R1 în Mondialul de Superbike la finele sezonului 2014.

Nici măcar nu s-a terminat sezonul actual și au început să apară primele speculații referitoare la Superbike-ul de anul viitor. Conform presei italiene (InSella.it și motoblog.it), Yamaha intenționează să trimită supersportiva YZF-R1 în Superbike la finele sezonului 2014. Asta datorită faptului că regulamentul campionatului s-a schimbat, motocicletele devenind mai apropiate de cele de stradă. Mai mult, japonezii pregătesc lansarea unei generații noi a lui YZF-R1 în 2014.

Alte speculații se refera la l contractul actual al lui Valentino Rossi din MotoGP, care expiră la finele sezonului 2014. Astfel, unele zvonuri dau ca posibila incercarea Yamaha de a-l aduce pe Doctor în Superbike. Asta, desi Rossi a spus ca va ramane cu Yamaha in MotoGP pentru următorii ani. Deocamdată nu se știe dacă producătorul japonez va decide să aducă o echipă de uzină sau dacă YZF-R1 va fi oferită unei echipe private. Așadar, este posibil să revedem supersportiva din Iwata la finele sezonului de Superbike din 2014, urmând ca motocicleta să participe într-un sezon complet din 2015.

Alte speculații referitoare la Campionatul Mondial de Superbike se referă la Marco Melandri, care va fi disponibil la finele acestui sezon datorită retragerii producătorului BMW din Superbike. Se pare că italianul s-ar alătura echipei Aprilia, iar planurile italienilor sunt destul de îndrăznețe. Aprilia își dorește să se implice mai mult în MotoGP și,astfel, echipa de uzină Aprilia Racing s-ar putea retrage din Superbike din 2015, urmând să susțină o echipă privată. Melandri ar fi prima opțiune pentru MotoGP datorită vastei sale experiențe în șaua motocicletelor prototip.

Schimbările nu se termină aici. În urma ultimelor accidentări și a sezonului slab, spaniolul Carlos Checa s-ar retrage din cursele moto la finele sezonului actual.

 

Foto: asphaltandrubber.com

 Cosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.