Triumph prezintă noul Speed Triple
10/11/2015
Yamaha MT-10, un naked cu motorul crossplane de pe R1?
11/11/2015

Yamaha MT-09 Roland Sands – Un nou model “Yard Build”

Un nou concept “de garaj” va intra în producția de serie a celor de la Yamaha. Are la bază modelul MT-09 și este construit de Roland Sands. Există toate șansele ca varianta finală să fie expusă la salonul de la Milano.

În primăvara acestui an, Yamaha ne-a arătat că ține foarte mult la originile sale. O făcea cu o variantă retro a lui MT-07, preparată de legendarul creator de motociclete custom Shinya Kimura. Motocicleta, care deschidea proiectul “Faster Sons”, se numea XSR700 și era primul capitol al proiectului.

Acum, Yamaha a înregistrat numele de XSR900. Zvonurile despre un nou concept retro pe baza lui MT-09 au fost confirmate de curând de Shun Miyazawa (Yamaha Motor Europe Product Manager). Acesta declară că schema de culori pentru noul model aduce un tribut motocicletei TZ750 a lui Kenny Roberts din anii ’70.  “Roland Sands a făcut o treabă fantastică cu această creație, respectând filosofia în toate detaliile”, spune Miyazawa.

Conceptul are un rezervor de aluminiu lucrat manual. Tot manual sunt lucrate gurile de admisie, grila radiatorului sau aripa față. Denumită deocamdată “The Faster Wasp”, motocicleta are jante RSD Morris echipate cu pneuri Dunlop Q3. Tricilindrul va face gălăgie printr-o evacuare Two Bros Racing, iar suspensiile sunt Ohlins.

Roland Sands MT-09

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.