Marquez pleacă din pole position în cursa din Qatar
22/03/2014
Honda NM4 Vultus. Un nou concept, aceeași filosofie
24/03/2014

Spectacol în Qatar. Marquez câștigă prima cursă MotoGP din 2014

Campionul MotoGP de anul trecut, Marc Marquez, a câștigat prima cursă  din 2014 la clasa regină. Multiplul campion mondial, Valentino Rossi, a încheiat cursa pe locul secund, iar colegul de echipă al lui Marquez, Dani Pedrosa, a terminat pe locul trei.

După un duel fascinant între pilotul echipei de uzină Repsol Honda și multiplul campion mondial, Valentino Rossi, Marquez a reușit să debuteze în sezonul MotoGP 2014 cu o victorie. Rossi și-a adjudecat locul al doilea, iar Dani Pedrosa, care s-a ținut constant, în ultima jumătate a cursei, în urma primilor doi clasați, a ocupat treapta a treia a podiumului.

Spectacolul a fost la el acasa pe circuitul Losail. Vicecampionul de anul trecut, Jorge Lorenzo, a luat startul de pe poziția a cincea și a avansat în mod fabulos, ajungând în fruntea plutonului după primul viraj. Cu toate acestea, înainte de finalul primului tur de circuit, Lorenzo a pierdut fața motocicletei și a ieșit în decor, cedând conducerea cursei lui Stefan Bradl.

Nici Andrea Iannone nu a fost mai norocos și a căzut în turul doi al cursei, însă a reușit să revină pe circuit și să ocupe locul 10 la finalul cursei. Însă cărțile nu au fost nici pe departe jucate, iar ocupantul provizoriu al primului loc, Stefan Bradl, a căzut cu 14 tururi înainte de final, lăsându-l pe Marquez la conducerea cursei.

Pilotul echipei de uzină Honda, Marc Marquez, și Valentino Rossi au făcut spectacol pe circuitul Losail din Qatar. Cei doi piloți au făcut rocada, în repetate rânduri, între primele două locuri, în timpul cursei.

Cu patru tururi înainte de final, Bradley Smith a căzut, urmat de Bautista, care se afla în duel direct cu Dani Pedrosa pentru treapta a treia a podiumului. Bautista a căzut cu doar două tururi de pistă înainte de finish.

Ultimele tururi ale cursei din Qatar au fost incendiare, iar Rossi și Marquez s-au aflat, pe rând, în poziția de lider provizoriu. Câștig de cauză a avut pilotul echipei de uzină Honda și campionul mondial de anul trecut, Marc Marquez, care începe noul sezon ca lider în clasament, cu 25 de puncte.

Clasamentul MotoGP, după prima cursă:
1. Marc Marquez
2. Valentino Rossi
3. Dani Pedrosa
4. Aleix Espargaro
5. Andrea Dovizioso
6. Cal Crutchlow
7. Scott Redding
8. Nicky Hayden
9. Colin Edwards
10. Andrea Iannone
11. Hiroshi Aoyama
12. Yonny Hernandez
13. Karel Abraham
14. Danilo Petrucci
15. Broc Parkes
16. Michael Laverty
17. Mike Di MeglioCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. marius badaranza spune:

    …salutare …am urmarit ieri seara cu mare interes toate cursele de la cele trei clase moto…dar cel mai tare ma uimit Valentino Rossi de la clasa moto GP…au facut spectacol Valentino Rossi si Marc Marquez …a fost super fain…sa auzim de bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.