Cel mai tare superbike al toamnei. Sondaj
13/11/2014
Petre Pop dă piept cu Isle of Man TT. Din nou, în cea mai periculoasă cursă de stradă din lume
14/11/2014

Snowdogs Balsoi Madness. Racing în stil rusesc

O cursă nebună pe gheață are loc, de 10 ani, la fiecare sfârșit de ianuarie, în Rusia. La start se aliniază mașinării care mai de care mai ciudate și fioroase denumite „Unimotos“.

Nu găsești două la fel, iar singurul numitor comun e că au o singură roată și un motor de motocicletă. Mă rog, chestia cu motorul de motocicletă e, de asemenea, discutabilă. Vezi v-twin-uri, boxere, monocilindre, vezi motociclete tăiate în două care, în loc de roata-față au o sanie „custom“ și alte astfel de nebunii de care te vei convinge singur admirând fotografiile de mai realizate de un fotograf pasionat pe nume Dmitry Ruzov. Găsiți pe pagina lui mai multe fotografii și explicații. În rusă, evident.

snowdogs motorcycle rally (15)

O fi ce credem noi că e? Foto: Dmitry Ruzov

Practic, este o cursă de tip „drag race“ pe gheață, ce are loc lângă Samara, un oraș din sudul Rusiei, aflat pe malul râului Volga. Temperatura medie în luna ianuarie este de -10 grade C, deci îți dai seama care sunt cantitățile de tărie consumate la cursă. Documentând materialul, am mai aflat că rușii ar fi vrut să-l facă sport olimpic, dar cum sursa nu e neapărat demnă de încredere vom privi circumspect acest aspect. Evenimentul pe pagina lor de Facebook rusesc.

unimoto

snowdogs motorcycle rally (9)

snowdogs motorcycle rally (4) snowdogs motorcycle rally (5) snowdogs motorcycle rally (6) snowdogs motorcycle rally (11) snowdogs motorcycle rally (16) snowdogs motorcycle rally (17) snowdogs motorcycle rally (18) snowdogs motorcycle rally (20) snowdogs motorcycle rally (21) snowdogs motorcycle rally (22) snowdogs motorcycle rally (24) snowdogs motorcycle rally (27) snowdogs motorcycle rally (29) snowdogs motorcycle rally (34)Anul acesta, Snowdogs va avea loc pe 23-25 ianuarie, iar la start se vor alinia mașinării din Rusia și din Europa. Vor fi formate echipe, iar cine va avea cel mai bun timp, va fi declarat câștigător. Așadar, dacă vrei să participi, ai timp să-ți faci o mașinărie. Ia în calcul și drumul. Din București până în Samara ai 2.492 de km, adică vreo 32 de ore, spune Google.

snowdogs motorcycle rally (8)

Race director, presupunemCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.