Pregătim o nouă aventură. Anvelopele
04/12/2017
Moto Guzzi V85 – La enduro-cafenea, vă rog
06/12/2017

Rucsac moto vs. rucscac obișnuit. Ce alegem?

Un sistem de închidere conceput pentru geaca cu protecții, materiale mai rezistente, distribuția optimă a greutății. Asta dacă vă întrebați ce înseamnă un ghiozdan moto și cu ce e diferit față de banalele produse de 100 de lei pe care le purtai și-n liceu. Și tot diferit față de rucsacul obișnuit este și prețul. Un ghiozdan Kriega R20, de exemplu, costă 600 de lei (asfalt-uscat.ro). De vreo șase ori mai mult decât unul banal. 

Colegul Bogdănel folosește zilnic, de mai bine de două luni, un rucsac moto Kriega R20. Impresiile lui, în filmul de mai jos.

Am împrumutat de la el ghiozdanul pentru câteva teste și l-am ținut în spate de dimineața până seara, inclusiv în off-road. Pentru mine a fost esențial felul în care a fost distribuită greutatea – nu l-am simțit. Și, desigur, sistemul de închidere.

Probabil mă veți întreba: merită? Ei, bine, treaba e că laptopul tău nu tușește dacă-l ții într-un ghiozdan obișnut. E o chestiune ce ține de buget și priorități, până la urmă. Dar dacă folosești des rucsacul pentru a-ți căra lucrurile, e genul de investiție ce-ți va face viața de motociclist mai ușoară. Eu mi-am dat seama de asta după ce l-am purtat de câteva ori și apoi am revenit la rucsacul meu.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

3 Comments

  1. D spune:

    De ce ai cara ceva in spate, cand ai atatea alte solutii: tankbag, topcase, plasa sa iti agati ghiozdanul de saua pasagerului. Ca sa nu mai zic ca in caz de incident, te poti si agata cu el in ghidon, scarita, etc.

    D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.