O săptămână cu Triumph Scrambler 1200. Ce-am învățat
21/06/2019BMW prezintă “Boxerul Electric”: Așa arată viitorul
25/06/2019
Prioritate pentru motocicliști la Frontiera din Moldova

Motocicliștii au prioritate la trecerea frontierei Republicii Moldova în lunile de vară. Inițiativa Poliției de Frontieră din Moldova vine pe fondul faptului că motocicliștii nu au nimic de declarat și că sunt nevoiți să suporte temperaturi de 35 de grade, stând pe loc în combinezon. 

“Facilitarea trecerii frontierei pentru motocicliști este o inițiativă a Poliției de Frontieră care va prinde ”viață” pe parcursul celor trei luni de vară. În contextul temperaturilor înalte care se înregistrează în această perioadă, dar și faptul că motocicliștii de obicei nu au nimic de declarat la controlul vamal, s-a propus de a le permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport”, se arată într-o postare pe Facebook a Poliției de Frontieră moldovene.

Această inițiativă reglementează o situație firească. De obicei, motocicliștii trec frontiera dintre state, cu acordul autorităților, fără să aștepte tot șirul de mașini, microbuze, autocare, s.a.m.d. Iar asta se întâmplă peste tot în lume. Am călătorit în America de Sud, Europa, Maroc, Georgia, Armenia, și peste tot am fost lăsat sau chiar invitat să treacă în față. Chiar și în Rusia, unde procedurile sunt mult mai complicate (patru acte de completat și semnat, una-două ore de așteptare chiar dacă nu e coadă), iar cozile sunt imense. 

Motivul este lesne de înțeles: ploaie, frig, căldură, soare puternic, în mașină stai la adăpost indiferent de vreme. Pe motocicletă ești ca un copac în bătaia vântului – dacă e frig, tremuri de frig, dacă e cald stai ca-n cuptor. Totodată, ai mai puțin spațiu de bagaje și-n afară de haine nu poți căra prea multe lucruri. Totul merge mai repede. 

Am avut și surpriza neplăcută ca, la granița dintre Grecia și Bulgaria, un șofer așezat într-un Audi cu să intre cu mașina în mine. La propriu, încercând să-mi blocheze calea. “Da’ ce te bagi în față?”. Fix pentru astfel de situații ar trebuie reglementată o situație de altfel normală.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.