Harley Davidson
Meet the HOGs. Prietenii Harley-Davidson s-au reunit sâmbătă în București
25/03/2013
SlowRide – locul celor care merg încet, dar ajung sigur
25/03/2013

Cititorii Pemotoare.ro: suntem de acord cu noile reguli de obținere a permisului, dar ar trebui ușor modificate

scoala moto

Majoritatea cititoriilor Pemotoare.ro sunt de acord cu noile reguli de obținere a permisului pentru A, A1, A2 și AM, dar cred că ar ar trebui făcute câteva modificări, potrivit sondajului realizat săptămâna trecută.

Dezbaterea săptămânii trecute s-a încheiat. Potrivit rezultatelor, 43% din cei care au votat cred că noile normle de obținere a permisului pentru categoria sunt bine-venite, dar ar trebui făcute câteva modificări. 32% au declarat că examenul trebuia să rămână neschimbat, iar 25% spun că noile norme sunt bune.

Mai jos, rezultatele sondajului:

[poll id=”2″]

Dezbarea a avut loc și la nivelul comentariilor: „Sunt total de acord cu dat poligon + traseu, dar nu cu instructorul în spate. Ca să nu mai vorbesc de motor de minim 600cc… Îi rog pe domnii ce dezbat legea sa incerce sa faca poligonul cu un Honda Hornet, sa vedem daca reușesc“ – Alexandru, cititor.

„Cu tot respectul dar dacă insructorul meu are 120 kg de abia se ține pe picioare, cum să-l car eu pe motor fraților… singur, cu polițistul în cască sunt perfect de acord. Să nu ma dezechilibreze nimeni și ca începător să nu răspund de viața nimanui“, crede Marius, alt cititor.

Autoritățile au publicat săptămâna trecută noul proiect de lege privind obținerea permiselor. Ca să poți conduce o motocicletă va trebui să dai examen pe traseu, cu instructorul pe post de pasager și urmărit de polițist, care-ți va dicta instrucțiuni prin stație. Mai mult, dacă vrei categoria A, va trebui să dai examen pe un motor de 600cc.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat pe site-ul său (mai.gov.ro) un nou proiect de lege cu privire la procedura de examinare pentru obținerea permiselor de conducere. Potrivit legii, proiectul se află în dezbatere publică pentru următoarele 10 zile, timp în care se pot trimite sesizări.

„La susţinerea probei practice în traseu pentru categoriile A1, A2 şi A, candidatul va conduce însoţit, pe acelaşi vehicul, de un instructor din cadrul unităţii autorizate. Examinatorul supraveghează candidatul dintr-un autovehicul aparţinând unităţii autorizate şi condus de un angajat din cadrul acesteia, iar comunicarea dintre examinator şi candidat se realizează prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicaţii“, se arată în lege.

Mai multe detalii despre noua lege, aici.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.