Dakar 2014: Marc Coma, victorios în etapa IX. Spaniolul își întărește poziția
15/01/2014
Super-motocicleta Lotus: V-Twin de 200 cp. Primele fotografii
15/01/2014

O nouă unealtă pentru alegerea căștii moto

Vrei să-ți cumperi o cască moto? Înainte de a da banii, aruncă privirea pe acest site.

Australienii au lansat un site în care publică rezultate amănunțite obținute în urma testării căștilor moto. Site-ul se numește Crash și se aseamănă cu Sharp-ul britanicilor. Crash.org.au a fost creat de autoritățile din Australia, așadar este cât se poate de credibil. Căștile moto testate primesc note și stele (de la una la cinci), atât pe criterii de siguranță cât și pe criterii de confort.

Astfel, primești indici despre preluarea forțelor la viteză mare, la viteză mică, pe teren drept sau cu denivelări, abilitatea de minimizare a răsucirii, acoperirea părților expuse, rezistența curelei sau minimizarea „revenirii“.

Cât despre confort, ai detalii despre cât de bine stă pe cap, vizieră, ventilație, zgomot interior, aerodinamică sau greutate.

Partea proastă: site-ul este recent-lansat și nu are foarte multe modele de căști testate. Dar asta ar trebui să se schimbe în curând.

Iar dacă vei compara datele de pe Crash cu cele de pe Sharp (mult mai celebrul omolog britanic), vei putea să-ți faci o idee cât mai clară despre casca pe care vrei s-o cumperi.

(P) Reduceri la Fc-Moto.de via PeMotoare.roCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.