Cum recunoști un motociclist
25/08/2019
2019 BMW S1000RR vs. Ducati Panigale V4R – Test pe Motor Park România
06/09/2019

Ne-am întors din vacanță. Să-nceapă aventura

Sunt puțin aiurit. Îmi revin mai greu după ce călătoresc zeci de mii de km în câteva ore. Pesemne că de aceea-i bună motocicleta, nu-ți dă jet lag. Acum câteva ore m-am întors din Asia – Indonesia, ca să fiu mai precis. A fost „concediu”. Turele pe care le fac cu motorul intră la altă categorie. 

Asia e ca un duș rece. O cultură total diferită, cu obiceiuri diferite, cu valori străine de lumea vestică în care trăim și la care aspirăm. Asia e locul unde se vând milioane de scutere și motociclete, dar nu GS-uri, nu Panigale, nu Africa Twin. În Asia ai cel mai bun exemplu de motociclism, ca utilitate. Motivul e simplu: oamenii nu au de ales. Motocicleta este ieftină și la îndemnâna oricui. Motocicleta este folosită de oricine, de la copiii care merg la școală, la mame care merg cu bebeluși în brațe. De la navetiștii care se duc la muncă în fiecare dimineață la ora 6-7, la cei care cară tot felul de bazaconii de te mai miri cum de nu-și pierd echilibru. Vezi familii întregi pe o motocicletă, și 3-4 din 10 nu poartă cască. Privit de pe trotuar, traficul pare haotic, dar dacă intri în ritmul lor, lucrurile încep să aibă sens. N-am văzut niciun accident, nicio căzătură și n-am văzut nervi irosiți în trafic. Singurele claxoane sunt scurte, de atenționare. Avem multe de învățat de la asiatici. 

Vom vorbi mult despre motociclismul util de aici înainte. Nu neapărat din pasiune, ci pentru că suntem nevoiți – felul în care arată traficul zi de zi, mașinile care se sufocă și te sufocă pe străzi. Vom promova cât mai mult alternativele la mașină și vom aduce în discuție scutere, motociclete ieftine, mașinării simple și utile care să te-ajute să câștigi timp pentru viață. 

Dar nu va fi doar despre asta. Suntem Pe Motoare, iar numele ăsta înseamnă pasiune, trăiri intense și cele mai performante motociclete de pe piață. Așadar, avem câteva comparative tari pe care urmează să le publicăm, avem teste noi de făcut, iar toamna asta vom fi zilnic pe străzi și pe șosele cu ceva diferit. 

Iar în timp ce pregăteam asta, am primit o veste bună: firma de recuperare date a reușit să extragă toate imaginile de pe hardul care mi s-a stricat în Kârgâzstan. Ceea ce-nseamnă că de mâine ne putem apuca de editarea filmelor de călătorie. Vor fi două episoade speciale. Pregătim ceva și pentru lansarea lor. Să-nceapă aventura.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. Laur spune:

    Welcome back! Dadeam refresh in fiecare zi si nimic 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.