Noul BMW S1000RR. Tot ce trebuie să știi
16/11/2018
2019 BMW R1250GS vs. R1200GS – Nou vs. vechi | Test-Ride
20/11/2018

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro – 208 CP, $40K și… winglets

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro a fost aleasă regina balului – cea mai frumoasă motocicletă de la EICMA. Nu e de mirare. O dată pentru că suntem în Italia și era firesc ca italenii să aleagă o MV Agusta sau o Ducati. Și, apoi, pentru că vorbim de MV Agusta – un brand specializat în a face motociclete frumoase.

Am admirat-o la Salonul EICMA de la Milano, locul unde a fost prezentată oficial și tot acolo am stat de vorbă cu Adrian Morton – Head of Design MV Agusta. Cel mai potrivit om să vorbească despre o asemenea motocicletă. Interviul poate fi urmărit în fereastra de mai jos sau direct pe YouTube. 

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro va fi construită în 300 de exemplare. Și are un kit dedicat, cu evacuare din titan, care arată fenomenal. Este, pe scurt, un F4 RC fără carene. Din comunicatul de presă reiese că poziția aduce destul de mult a superbike, justificarea fiind că trebuie să ajungi la 300 km/h în siguranță. Tocmai de aceea, în loc de ghidon ai semi-ghidoane. 

Supernaked-ul MV Agusta are și niște winglets in zona radiatorului, pentru a îmbunătăți stabilitatea la peste 200 de km/h. Etrierii sunt Brembo Stylema, apăruți inițail pe Ducati V4, iar suspensiile de top vin de la Ohlins. 

Roțile din fibră de carbon sporesc manevrabiliatea. Și nu sunt singurele elemente ușoare. Serie Oro cântărește 184 de kg cu rezervorul gol, conform producătorului. 

Farul este full LED și are cornering lights, iar display-ul TFT se conectează la smartphone. Șaua arată excepțional și este lucrată manual. Practic, fiecare element al motocicletei, la niveș de șurub, a fost atent ales și creat. Lampa spate, capacul rezervorului, nu poți găsi un element care să arate banal.  De aici și faptul că trebuie să plătești 40.000 de dolari ca să ai așa ceva în garaj.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. Vali spune:

    Bine mai am inteles, Motocicleta arata intr-un mare fel, mai putin farul, parere personala. Insa cu fata de pe motocicleta ce-ati avut, chiar asa nu se putea ridica macar intr-un cadru camera?!? 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.