Start HEPN 2014. Spectacolul începe cu Prologul de pe Cozla
20/06/2014
Cum decurge școala moto
23/06/2014

Mureșan, pe 13 în Stock 1000. Dublă pentru Kawasaki în Superbike

Robert Mureșan a terminat pe locul 13 cursa de la Misano, în Campionatul Mondial Stock 1000. La clasa Superbike, Kawasaki a dominat ambele manșe. Atât Tom Sykes cât și Loris Baz, ambii piloți Kawasaki, au urcat pe primele două trepte ale podiumului.

Robert Mureșan a luat startul de pe 14, a trecut pe 13, dar la scurt timp a coborât pe poziția 16 în clasament. Până la urmă, a reușit să termine cursa din Italia pe poziția 13. Cea mai bună clasare a românului a fost în etapa trecută – Imola – unde a obținut locul 8 – singurele puncte cu care s-a ales după două etape în care a abandonat. Cursa Stock 1000 de la Misano a fost câștigată detașat de Lorenzo Savadori.

Update: Între timp, am primit câteva vești de la echipa lui Roby Mureșan. Week-endul a fost unul cu ghinion pentru pilotul arădean din cauza setărilor care i-au dat de furcă în timpul celor trei zile petrecute în Italia. Cele mai multe probleme au fost la amortizorul-spate, se arată în comunicatul echipei. Tot de acolo reiese că pierderea pozițiilor din prima parte a cursei a venit din cauza pilotului K. Valk, care i-a dat un brânci și l-a trimis pe iarbă. Mureșan spune că nu e dezamăgit de locul 13, deși pretențiile sunt mai mari și se poate mai mult.

roby muresan

Sykes și Baz au dat ritmul la Misano

Cât despre clasa superioară – World Superbike -, podiumul a fost tras la indigo astăzi, pe circuitul Marco Simoncelli de la Misano, în Campionatul Mondial Superbike. Tom Sykes și-a adjudecat ambele curse – a treia dublă victorie din acest sezon -, iar Loris Baz și Marco Melandri au ocupat următoarele două poziții.

Deși a plecat din pole position, startul primei curse a fost adjudecat de Toni Elias (Red Devils Roma Aprilia). Totuși, forma în care se află Sykes și Kawasaki-ul său și-au spus cuvântul, așadar britanicul a terminat pe prima poziție, cu Loris Baz, coechipierul său, în spate.

Cursa secundă a început aproximativ la fel, doar că în loc de Elias primele viraje au fost adjudecate de Giugliano (Ducati). Italianul mergea destul de bine, dar a fost penalizat cu o trecere pe la boxe din cauză că a furat startul cu o fracțiune de secundă. Cu Sykes rămas în frunte, bătălia s-a dat doar pentru treapta secundă a podiumului, între Baz și Melandri (Aprilia). Deși a făcut tot ce a putut, Melandri n-a reușit să treacă de Baz.

Rezultate Superbike Misano Cursa 1

sbk race 1

Rezultate Superbike Misano Cursa 2

sbk race 2Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.