Peter Gagyi – campionul de 8 ori la supermoto va alerga la DirtTrack în 2015
15/12/2014
VIDEO Prudență, atenție. Uită-te de două ori și lucrurile se pot schimba
16/12/2014

Marc Marquez, campion și la dirt track

În timp ce Valentino Rossi se distrează cu prietenii pe propriul circuit de dirt de la Motor Ranch (Tavullia – Italia), Marquez s-a întrecut în Spania weekendul acesta, la Superprestigio cu alte nume mari din motociclism. Campionul mondial de MotoGP a făcut spectacol în stil propriu și a reușit câștigarea concursului de dirt track.  

Cea de-a doua ediție a concursului anual de dirt track Superprestigio din Spania a atras piloți din diferite zone ale motociclismului. Alergători pe asfalt ca Marc Marquez, Johan Zarco, Guy Martin sau Troy Bayliss au concurat cu specialiștii de dirt track Jared Mees, Shayna Texter sau Brad Baker.

Marc Marquez încheie anul într-un mod spectaculos, câștigând sâmbătă seara Superprestigio DTX în Barcelona. Campionul la MotoGP a dus o bătălie cot la cot, cu multe contacte cu Jared Mees, cel care deține două titluri  AMA Grand National Champion. În tura finală spaniolul a reușit să treacă linia de sosire în fața americanului la o diferență de numai 0,298 secunde. Alături de Marquez și de Jared Mees, pe podium a urcat și campionul de Superbike Kenny Noyes, cel care a terminat al treilea.

Topul primelor poziții a fost completat de spaniolii Geral Bailo și Dani Ribalta urmați de englezii Oliver Brindley, Bradley Smith, în timp ce campionul francez de supermoto Thomas Careyre a terminat pe poziția a opta. Brad Baker, câștigătorul de anul trecut s-a accidentat în timpul calificărilor și nu a mai luat startul. La cursă au mai participat și campionii Moto2™ și Moto3™ Tito Rabat și Alex Marquez.

Marc Marquez la Superprestigio 2014

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.