Marco Melandri revine în MotoGP cu Aprilia
12/11/2014
Valentino Rossi, declarație de dragoste pentru combinezon
13/11/2014

Macau GP – una dintre cele mai dure curse din lume – e gata de start

Macau Motorcycle GP adună cele mai grele nume din motociclismul stradal, iar circuitul de pe străzile din centrul orașului e considerat drept unul dintre cele mai solicitante și periculoase din lume. Nu există spații de degajare, iar liniile drepte în care se ating 275km/h sunt combinate cu acele de păr. Iar asta nu poate să însemne decât spectacol absolut și pilotaj la limită. 

Cursa are loc sâmbătă dimineața, de la ora 9.30 și va fi transmisă de Eurosport 2. Printre favoriți se numără Stuart Easton (care a obținut trei victorii consecutive din 2008 până în 2010) și care va merge tot pe Kawasaki, colegul de echipă Ian Hutchinson – câștigătorul de anul trecut – care, de asemenea, se află într-o formă bună, dar și alte nume mari pe care le întâlnim la curse precum Isle of Man TT.

Update: Michael Rutter (43 de ani) a fost cel mai rapid în primele sesiuni de calificări. Acesta a fost urmat, în clasament, de Stuart Easton și Martin Jessop.

Stuart-Easton-Macau-GP

Stuart Easton

La cursa din acest an va participa și Brandon Crețu, un pilot american de origine română. L-am intervievat aici. 

Michael Rutter (Yamaha R1), care a trecut linia de sosire imediat după Hutchinson în 2013, și care este pilotul cu cele mai multe succese înregistrate aici, este o altă vedetă a circuitului. Nu mai puțin de opt victorii a reușit englezul, prima datând din 1998, iar ultima din 2012.

John McGuinness, cel mai apreciat pilot de curse stradale al generației sale, va dori și el să plece acasă cu o cupă din Macau. Britanicul ce are 21 de victorii la Isle of Man TT, nu a reuși decât o singură victorie la Macau, în 2001.

Nu va lipsi nici Michael Dunlop, care după o absență de doi ani la Macau, revine acum să concureze cu BMW-ul S1000RR cu care a obținut anul acesta două victorii la NorthWest 200 și tot două la Isle of Man.

matchpath-map-img

Harta circuitului

Alături de numele legendare din Marea Britanie, se vor alinia și alți europeni ca germanul Didier Grams (BMW), elvețianul Roman Stamm (Kawasaki) sau portughezii Nuno Caetano și Tiago Magalhaes (ambii Kawasaki), piloți de stradă experimentați, care au mai răspuns provocărilor circuitului din Macau și în alți ani.

La clasa moto, calificările încep joi, la ora locală 15:55. Vor fi 12 ture a câte 6,2 km, iar cursa va începe la ora locală 15:30 (9:30, ora României). Va fi transmisă live pe Eurosport 2.

Macau MotoGP a ajuns la ediția nr  61 (ediția 48 la clasa moto) și reunește, la clasa moto, 32 de piloți din nouă țăriÎn fiecare noiembrie, străzile din fosta colonie portugheză (acum proprietate a Chinei) se închid pentru a se amenaja circuitul Guia. Recordul pe cei 6,2 km ai circuitului a fost obținut de Stuart Easton cu 2:23.616, pe o Kawasaki Ninja ZX-10R în 2010. Pe lângă Marele Premiu de la clasa moto, mai există curse de turisme și de Formula 3.

20131116.200P

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.