BMW R18 – Prim Contact | Test
18/09/2020
Aprilia Tuono V4 vs. RSV4 RR. Test pe Circuit
25/09/2020

Iată noul BMW M1000RR. Prima motocicletă M

Pentru cei care-au trăit până acum într-o peșteră plină cu nimic altceva decât motociclete, M este divizia de performanță a grupului BMW pentru ramura auto. Ei bine, de aici înainte, “cea mai puternică literă din lume” va fi folosită și la motociclete. Așadar, M1000RR deschide drumul către modelele de perfomanță BMW Motorrad. 

BMW M1000RR este derivat din superbikeul BMW S1000RR, dar oferă mai multă putere, mai mult cuplu, greutate mai mică, frâne mai bune, o mulțime de componente de carbon și, desigur, un set de “aripioare”. 

M1000RR: 212 hp, 192 kg

Puterea a crescut la 212 hp and masa la plin este de 192 kg. Motorul cu patru cilindri în linie a fost îmbunătățit și vine cu pistoane forjate cu  2 segmenti de la Mahle, camera de ardere adaptata cu raport de compresie 13.5, biele mai usoare si mai lungi din titanium Pankl, tacheti mai ingusti si mai usori, geometria porturilor de admisie prelucrata pt o admisie optima. Toate pemit o creștere a puterii între 6,000 și 15,100 rpm. 

Winglets

BMW S1000RR era cam singurul superbike care să nu fie dotat cu celebrele-deja “aripioare”, care produc apăsare aerodinamică la viteze mari. BMW spune că le-a dezvoltat în tunelul de vânt și le-a testat pe circuit, iar rezultatul se traduce în timpi mai buni pe pistă. Desigur, sunt făcute din carbon. 

Cadru, suspensii, frâne

Cadrul este același ca la S1000RR, dar M1000RR are o furcă îmbunătățită, precum și un amortizor spate mai bun. Totodată, noul M RR are alte frâne, ce poartă litera “M”, mai puternice și mai performante. Etrierii sunt vopsiți în albastru, culoarea M. Roțile ușoare, din carbon, sunt standard. 

Pe bord, la pornirea motocicletei, apare litera M, iar pe lista de opționale există un cod care-ți oferă acces la tot felul de date oferite de M GPS laptrigger și M GPS data logger (ambele pe lista de accesorii BMW).

Pachetul M Competition 

Pentru cei care vor și mai mult de la M RR, există pachetul M competition, care include piese și accesorii pentru curse, un pachet carbon precum și o basculă cu 220g mai ușoare. În plus, există un lanț M, mai rezistent și kitul pentru pasager.  Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.