Neo Sports Cafe – Roadsterul Honda pe care-l așteaptă toată lumea
30/10/2017
Capcanele toamnei. Cum supraviețuiești la 7 grade
02/11/2017

Honda PCX Electric și Hibrid. De ce e importantă apariția celor două scutere

Honda a făcut paradă la Tokyo Motor Show cu noul Gold Wing. In timp ce toate privirile noastre au fost îndreptate către nava-amiral, au mai apărut două modele pe care le-am neglijat. O dată pentru că sunt două scutere mici, apoi pentru că vor fi disponibile doar în Asia. 

Dar apariția unui PCX Electric este deosebit de importantă datorită tehnologiei. Motorul electric este alimentat de două baterii ce pot fi înlocuite în câteva secunde. Cam ca la o …telecomandă.

Astfel, poți avea un set care să stea acasă la încărcat pentru a doua zi. Înainte de a pleca spre serviciu nu faci decât să ridici șaua și să schimbi bateriile.

Apoi este hibridul. Da, un scuter hibrid cu un motor electric ce ajută motorul clasic și oferă mai mult cuplu. Așa cum notau jurnaliștii de la MCN, acest prim pas oferă un potențial uriaș. Să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim la un Gold Wing hibrid, spre exemplu. Sau la o Africa Twin. Consum redus, autonomie extinsă.

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia Honda de-a le aduce în Europa.

Apropo, luni (06 noiembrie) seara este programată conferința Honda premergătoare salonului de la Milano. Echipa PeMotoare va fi acolo și va veni cu noutăți și impresii la cald.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.