Bulgaria și complexul nostru de superioritate
25/07/2016
BMW R nineT Scrambler – Prim contact
27/07/2016

Honda Africa Twin, un kata perfect executat. Test VIDEO

Echilibru. Zen. Aikido. Africa Twin este armonie. Africa Twin este un kata perfect executat de un sensei japonez. 

Despre Africa Twin s-a vorbit foarte mult înaintea lansării. Toată lumea o aștepta. Promisiunea unui nume legendar readus la viață, promisiunea unei motociclete Honda așa cum se făceau odată. Mulți știau c-o vor cumpăra chiar înainte de-a vedea datele tehnice.

Apoi a apărut fișa tehnică. Și cu ea, dezamăgirea mea: 94 CP la 240 de kg (varianta cu DCT). Adică la fel de grea ca un R 1200 GS, dar cu 30 de cai mai puțin. Asta ca să n-o comparăm cu 1190 Adventure de la KTM. Putea fi, dacă nu mai puternică, măcar mai ușoară.

Dar toată senzația de dezamăgire mi-a fost spulberată după ce am luat-o de la Motor-Team.  Și mai ales când am început să ne dăm pe virajele de pe Transalpina.

Primele cuvinte care-mi vin acum în minte, când mă gândesc la Africa Twin, sunt echilibru și armonie. Cutia de viteze, centralizarea maselor, accelerația… toate sunt perfecte și-ți dau o stare Zen. Se vede că a fost gândită altfel. Nu știu cât de mult au meditat senseii japonezi când au construit-o, dar le-a ieșit. Ca un kata executat perfect.

Există motociclete care impresionează prin putere. Există motociclete care impresionează prin design. Africa Twin impresionează întreg. Trebuie să mergi cu ea ca s-o înțelegi. Și trebuie să intri în armonie cu ea. Bravo, Honda!

Mai multe detalii despre noua Africa Twin, în filmul de mai jos, realizat de noi pe Transalpina. Dacă nu se deschide cum vrei, urmărește-l direct pe YouTube.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.