Ce fel de mașină conduci?
30/01/2014
VIDEO Scuteristul furios
30/01/2014

Ghidul Carpaților pe două roți

„Carpathian 2 wheels guide“ este primul ghid cu trasee moto din munții României. Ghidul conține hartă, track-uri GPS și o mulțime de informații. 

Doi motocicliști pasionați, Călin Nucuță – cartograf și Sabin Potinteu – ghid turistic, pun, în premieră, pe hartă munții românești pentru pasionații de două roți. Iar aici îi includem și pe bicicliști.

Prima ediție va fi dedicată Apusenilor și va conține 40 de trasee pentru motocicletă, indiferent de categorie, cu un total de peste 2.500 km lungime. Cele mai multe sunt potrivite pentru soft-enduro, dar există și opțiuni pentru enduro sau doar pentru asfalt.

track gps

Pe site poți găsi deja track-uri GPS.

Ghidul a fost proiectat cât să încapă într-o geantă de rezervor normală și conține informații detaliate despre starea drumului, cazări (de la hotel la loc de cort), obiective turistice, tradiții și informații utile.

Totodată, ghidul moto pentru Munții apuseni va veni la pachet cu track GPS pe suport digital, iar harta detaliată va avea scara 1:80000.

Rosia-Noua-jud-AR-4

Roșia Nouă – Arad. Foto: carpathian2wheelsguide.com

Pe site-ul carpathian2wheelsguide.com vei găsi, deocamdată, trei trasee GPS, mai multe detalii și te vei putea înscrie la precomenzi. Nu costă nimic și ai o reducere de 10%. Totodată, vei găsi fotografii de la „fața locului“ și povești spuse de cei doi. Nu rata nici canalul lor de YouTube, care conține filmulețe din timpul călătoriilor pentru cartografiere.

Ghidul va ajunge și la târgul de turism de la Berlin, pentru a le arăta nemților că au ce vedea dacă vin în România.

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. Felicitari pentru initiativa. Noi am facut harta de Enduro & 4×4 a Romaniei la scara 1:600000 in urma cu 10 ani si in colaborare cu Huber Kartographie Muenchen. Pentru judetul Caras-Severin avem 5 harti la scara 1:10000 cu coordonate geografice si folosite de mii de turisti enduro deja incepand cu anul 1999. am mai facut harta pentru cicloturismul Dunarean pe tot teritoruil Romaniei de la bazias pina la Sulina. Cu salutari cordiale, Sergio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.