triumph-speed-triple
Patru modele Triumph din 2012-2013 au fost chemate în service
26/03/2013
Istoria echipamentului moto. Cum am trecut de la Tweed la Kevlar
26/03/2013

Dezbaterea săptămânii: cu sau fără electronică pe motociclete

concept

Majoritatea motocicletelor de peste 800 cmc lansate în ultimii ani sunt dotate cu sisteme de control al franelor, accelerației, transmisiei sau stabilității. Este acesta un lucru bun?

Până acum câțiva ani, piața moto era destul de tradiționalistă și toate inovațiile erau canalizate către zona auto. Nu prea vedeai contol al tracțiunii, suspensii controlate electronic sau moduri diferite de mers. Mai mult, foarte târziu a fost introdus și sistemul ABS, care nici acum nu este standard pe toate modelele.

Situația s-a schimbat în ultimii ani și fiecare producător pune pe motociclete din ce în ce mai multă electronică. Dacă pentru motocicletele supersport aceste sisteme sunt binevenite, în cazul modelelor touring sau adventure-touring ne-am putea întreba: putem avea încredere în ele dacă facem un drum lung în zone izolate (Mongolia, de exemplu)?

Întrebarile pe care vi le adresăm în cadrul dezbaterii din această saptamana sunt: ați avut probleme cu electronica motocicletei? Credeți că aceste sisteme ajută un motociclist experimentat, sau mai mult îl încurcă?

Țineți cont și de faptul că anumite sisteme se pot dezactiva.

[poll id=”3″]

Vă așteptăm cu opinii în secțiunea de comentarii de mai jos.

 1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.