Piaggio Medley 150 e unul dintre cele mai bune scutere de oraș. Test
16/09/2019
2019 Suzuki Katana. Prima tură – Test
18/09/2019

Distinguished Gentleman’s Ride 2019: 29 septembrie

Distinguished Gentleman’s Ride are loc duminică, 29 septembrie. Evenimentul se întâmplă simultan în orașe din toată lumea, iar România are patru ride-uri oficiale: București, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara. Până acum s-au înscris 200 de motocicliști în țara noastră, dar numărul  va crește în următoarele două săptămâni. 

DGR este deja un eveniment clasic. A luat amploare de la an la an până a ajuns la nivelul unei mișcări importante: peste 120.000 de participanți în toată lumea, în mai bine de 700 de orașe din peste 110 țări. Ce-și propune: să strângă bani pentru lupta împotriva cancerului la prostată (ținta din acest an este 7 milioane de dolari) și pentru fundația Movember, implicată în rezolvarea problemelor mentale ale bărbaților. 

Pe lângă componenta de strângere de fonduri, există și latura de socializare și, desigur, de “covor roșu”. DGR este locul unde vezi cele mai frumoase motociclete clasice, multe restaurate impecabil, iar posesorii scot din garderobă hainele “de duminică”: ținuta trebuie să fie elegantă. 

Detaliile ride-ului sunt confidențiale și devin cunoscute participanților odată cu înregistrarea pe site-ul oficial. Ca să participi la DGR 2019 trebuie să te înregistrezi pe gentlemansride.com, să donezi și să respecți regulile evenimentului:

  • motocicleta: vintage, custom, scutere Vespa vechi, motociclete new retro. Style guide
  • dress code: dapper. Ceea ce-n limba română s-ar traduce prin “spilcuit”. O privire peste fotografiile din anii trecuți îți va da o idee clară. 

Povestea DGR a început in Sydney, Australia. Inspirația a venit de la o fotografie cu Don Draper, personajul din Mad Men, călare pe o motocicletă clasică purtând cel mai bun costum. Plecând de la asta, fondatorul Mark Hawana și-a dat seama că o paradă tematică ar putea fi o cale potrivită pentru a crea legături între motocicliști și comunități și pentru a strânge fonduri. 

DGR a început timid în București, cu câțiva oameni strânși într-o parcare din Herăstrău, dar a luat amploare de la an la an și s-a transformat într-un eveniment de care putem să fim mândri. 

Fotografii: Radu FugarescuCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.