O zi în Atacama. Go South – Ep 03
06/01/2018
Chile – despre prețuri, drumuri și detalii. Go South – Ep. 05
08/01/2018

Despre tovarășii de drum. Go South – Ep. 04

La început voiam să plec singur. Să fiu nevoit să socializez cu localnicii, să am mai mult timp de scris, să am o experiență totală. Dar treaba asta cu plecatul singur implică și alte lucruri: e mai periculos – dacă pățești ceva n-are cine să-ți sară imediat în ajutor – și, pe deasupra, n-ai cu cine sta seara la o bere. Două lucruri esențiale, mai ales cel din urmă. Așadar, m-am “pricopsit” cu doi tovarăși de călătorie: Daniel și George. 

Cu Daniel am mai mers în Caucaz și în Maroc, deci știam ce nărav are, iar pe George l-am întâlnit la GS TT. Daniel trebuie să-și “seteze un obiectiv”, iar obiectivul ăsta este de a ajunge la destinație – așadar mârâie dacă aude de opriri dese. “Jorge” e invers: se oprește des și foarte des, de fiecare dată când vede ceva care-i place și face multe fotografii. Daniel vrea să se trezească mai târziu, George vrea să plece mai devreme. Eu sunt, de fiecare dată, undeva la mijloc, cu excepția faptului că ajung ultimul cu bagajul la motocicletă.

Un tovarăș de drum care să fie exact ca tine nu există. Fiecare are prioritățile lui, toanele lui, ritmul lui. Important e să știi când să lași de la tine și să nu uiți care e scopul pentru care ai plecat în această călătorie.

Pe lângă asta, la noi mai funcționează niște lucruri. Toți trei avem aceleași motociclete și mergem în același ritm – mai puțin eu, care am rezervorul mai mic și trebuie să opresc mai des să alimentez. Apoi, o zi reușită de călătorie trebuie să se încheie cu o seară la fel de reușită – Daniel știe vinuri, iar George este gurmand. Iar totul este asezonat cu glume, unele mai bune, altele cu un nivel mai puțin academic, dar tot bune – care asigură reușita unei seri, chiar dacă friptura de alpaca la care visai s-a dovedit a fi o bucată de cauciuc pusă pe grătar.

Daniel e pasionat de arhitectură, case, orașe. Jorge e cu istoria și se documentează foarte bine în legătură cu locurile prin care trecem. Amândoi au călătorit mult și au niște repere clare. Inițial, George voia să se ducă în Patagonia. Dar după ce mai mulți oameni i-au recomandat s-o ia spre nord, a renunțat și a venit cu noi.

Daniel spune că George are un ghiozdan urât, că are șlapi nu știu cum și de șapcă… că-i și aia urâtă. Jorge nu se supără, dar începe să râdă când Daniel obosește și devine morocănos. Sunt mici fragmente de viață care fac călătoria mai frumoasă.

Sunt norocos că m-am pricopsit cu asemenea tovarăși de drum. Azi e ziua mea de naștere. Nu fac mare caz din asta, încerc să nu număr zilele ci să le trăiesc. Dar mă bucur că am cu cine da noroc la un pisco sour mai pe seară. Sau două. Căci pisco sour ca-n Peru nu mai găsești nicăieri.

P.S. Ne vom despărți de George zilele viitoare. Avem trasee diferite. Dar vom primi de la el fotografii și impresii de pe drum, astfel încât să vă arătăm cât mai multe locuri din această parte de lume.

George

Daniel

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.