Comparativ Maxi-Scutere. Cele mai bune de 300 cmc
04/06/2019
Cum e cu Africa Twin în oraș
11/06/2019

D915 Road – Cel mai periculos drum din lume?

O tură pe D915 face ca “Drumul Morții” din Bolivia să pară o plimbare prin parc. Iar dacă ne uităm la filmul de mai jos o să-țelegem de ce a primit această titulatură. Dar hai s-analizăm puțin lucrurile. 

Filmul de mai jos a fost postat de Roberto Santillan, un motociclist care călătorește pe un KTM 1290 Adventure. 

“A fost una dintre cele mai nebune experiențe! Nu doar pentru că eram înspăimântat, dar am văzut unele dintre cele mai frumoase locuri. Incă nu mi-am revenit: la o altitudine de 2.000 de metri, o singură greșeală și s-a terminat totul”, scrie Roberto pe pagina sa de Facebook. 

Roberto e undeva prin Georgia în acest moment și se îndreaptă către Rusia, prin Stan-uri și Mongolia. 

Cel mai periculos drum din lume? 

Dar să revenim la D915. Este cel mai periculos drum din lume? Greu de spus, având în vedere imaginile teribile cu acele drumuri din India, foarte înguste și pline de Royal Enfield-uri vechi. 

De fapt, vremea face diferența. În această perioadă a anului poate fi dificil – așa cum se vede și-n clipul de mai sus. Singur, pe zăpadă și noroi, pe un drum îngust la 2,000 de metri, fără parapet, cu alunecări de teren. Chiar dacă ești sigur pe tine și ai experiență, nu poți ști când pleacă malul de pământ de sub roți. 

Dar dacă cerul e senin și se usucă pământul, dacă drumarii din zonă deblochează pasajele dificile, lucrurile nu mai sunt așa de complicate. Am fost pe D915 acum trei ani, iar vremea a fost un coșmar – ploaie și ceață. Nu vedeam la 5 metri în față, deci nu eram în stare să vedem nici măcar abisul unde puteam aluneca. Dar suprafața era bine-bătută, fără prea mult noroi și fără alunecări de teren, așadar nu ne-a dat mari bătăi de cap. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.