Kawasaki pregătește lansarea unui nou Z
22/09/2013
Suzuki V-Strom 1000 2014. Primele informații și fotografii oficiale
23/09/2013

Buell Lightning S1 dus la extrem de Franz Garage

Franz Garage a modificat o Buell Lightning S1. Rezultatul: o motocicletă sportivă, minimalistă și agresivă care știe să atragă priviri. 

Toată lumea știe că Buell Lightning S1 este o motocicletă deloc comună și agresivă. Se pare, însă, că pentru preparatorul milanez de motociclete Franz Garage, naked-ul american nu era suficient de special, așadar băieții au luat trusa de scule și s-au pus pe treabă.

Franz Garage a folosit componente fabricate din fibră de carbon pentru a coborî greutatea totală a motocicletei care în versiune stoc cântărea 200 de kilograme la gol. În ceea ce privește furca s-a optat pentru Öhlins. Mai mult, italienii au renunțat la orice piesă pe care au considerat-o în plus, iar versiunea finală a lui Buell Lightning S1 arată destul de minimalist.

Buell FranzGarage 10Un exemplu în acest sens sunt semnalizatoarele frontale ce au fost integrate în mânerele ghidonului, iar LED-urile pentru stop, în cadrul codiței. Farul a fost înlocuit cu cel de la Harley-Davidson V-Rod. În cazul sistemului de frânare s-au folosit etriere radiale Brembo. Totodată, au înlocuit evacuarea standard cu una GPR din carbon. Bascula a suferit și ea un tratament, iar acum este derivată din modelul X1.

Franz Garage a mai schimbat contactul, astfel, pentru pornire se folosește un buton ce a fost montat lângă cadru. Motorul a rămas cel stoc, un V2 la 45 de grade, răcit cu aer, cu o cilindree de 1203 cmc. Puterea maximă este de 101 CP, iar cuplul de 128 Nm este oferit la 5.500 rpm.

Prețul lui Buell Lightning S1 modificat de către Franz Garage este de 9.900 de euro. Cu toate că acest model, Lightning S1, se găsește doar pe piața second hand, în schimbul sumei de bani, clientul se va bucura de o motocicletă unică și construită cu materiale de calitate.

 

Foto: racingcafe.blogspot.fr, a2stainless.co.ukCosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.