Întâlnire cu Superman în Izmene
22/05/2019
BMW R18. Atenție, Harley-Davidson!
31/05/2019

Africa Twin vs. BMW F850GSA vs. Moto Guzzi V85TT. Episod Special

Film | Am pus față-n față trei dintre cele mai dorite motociclete adventure de clasă medie de pe piață: Honda Africa Twin Adventure Sports, BMW F850GS Adventure, Moto Guzzi V85 TT. Să aflăm care-s diferențele și să alegem un câștigător. 

Africa Twin (Adventure Sports) este una dintre cele mai iubite motociclete de pe piață. Frumoasă, vine cu garanția și cu liniștea sufletească adusă de Honda – un brand foarte apreciat la noi, gata să cucerească lumea. “Regina”, o numesc fanii în comentarii. Și le înțeleg admirația, e o motocicletă cu adevărat specială. 

Dar e de ceva vreme pe piață și nu e singură. BMW, care-a setat standardele clasei adventure-touring prin GS-ul cu motor boxer, a lansat o nouă generație F850GS, în versiune standard și în versiune Adventure. 

O altă paradigmă este prezentată de Moto Guzzi: V85 TT este pentru sentimentali – cu un motor răcit cu aer (cine mai face asta?), celebrul V2 transversal Guzzi, cu un design deosebit și cu o poezie care aprinde sufletul iubitorilor de fiare și motoare. Dar nu e doar atât. Moto Guzzi V85 TT este mult mai ieftină (cu vreo 5.000 de euro mai ieftină față de versiunile de top Honda și BMW) și suficient de pragmatică și utilă cât să nu fie doar o motocicletă de cafenea. 

Ca să aflăm diferențele dintre ele și să desemnăm un câștigător, am plecat la o tură cu autostradă, drum virajat și un off-road ușor – atât cât permit anvelopele și atât cât practică cei mai mulți dintre cei care-și cumpără o astfel de motocicletă. 

A ieșit un episod special. Îl puteți urmări mai jos sau direct pe canalul nostru de YouTube. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. Buzaianu Marian spune:

    Salut! ok testul dar…nu trebuia sa-i prezinti parerea lui Bogdan despre BMW inainte de a prezenta imaginile in care el a si condus …BMW..min 7.05-7.35!!
    In rest…aproape bine zic eu !!!

  2. Laur spune:

    Salut! Super comparativ, multumim. Deci daca va fi sa-mi iau vreodata BMW F850GS. As fi curios de un comparativ intre el si KTM 790, enduro si strada. Sau ce motociclete usurele si ca bani si ca greutate mai sunt care sa impace bine cele doua lumi. Asfalt uscat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.