Mănușile moto Crivit de la Lidl
21/10/2013
turismo veloce
MV Agusta lansează o motocicletă sport-touring
21/10/2013

VIDEO KillaJoule, cea mai rapidă motocicleta electrică cu ataș

Cea mai rapidă motocicleta electrică cu ataș din lume este KillaJoule, care a atins o viteză maximă atinsă de 339,2 km/h.

Bill Dube și Eva Håkansson sunt doi ingineri mecanici pasionați de vehicule electrice. Cei doi au alergat în curse de dragstere, iar acum au construit o motocicletă electrică cu ataș, KillaJoule, care le-a adus un record de viteză la Bonneville.

Motocicleta electrică a atins o viteză medie de 339 de km/h (212 mph), iar inginerii nu se vor opri aici. În, cei doi vor să ajungă la  640 km/h (400 mph).

KillaJoule este o motocicletă electrică ce are 1888 de celule lithium-ion nanophosphate ce asigură 400 de volți și o energie de 15 kilowatts pe oră (kwh), în timp ce greutatea acestora ajunge la 159 kg. Vehiculul electric construit de Bill Dube și Eva Håkansson nu este o motocicletă cu ataș în toată regula, a treia roată având un singur rol, de a oferi motocicletei o stabilitate asemănătoare unei mașini.

Pentru a ajunge la 339 km/h, și astfel a stabili un nou record de viteză pentru motocicletele electrice cu ataș, KillaJoule s-a folosit doar de jumătate din puterea maximă de 1000 CP oferită de către celule lithium-ion nanophosphate. În schimb, cuplul de 1085 Nm este prezent încă de la 0 km/h.

Cu recordul de viteză pentru motociclete electrice cu ataș deja în buzunar, Bill și Eva vor încerca să doboare recordul general pentru motocicletele cu ataș, care este de 359 km/h.

 

Foto: blog.motorcycle.comCosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.