Un Panigale V4 ia foc la semafor
19/03/2018
Orice fraier poate fi rapid cu un motor mare, pe linie dreaptă
22/03/2018

Test Piaggio MP3 Yourban. Maxi-scuter cu permis auto

Piaggio MP3 Yourban (model 2018) este cel mai mic, cel mai agil, cel mai zvelt maxi-scuter din seria scuterelor cu trei roți Piaggio. Iar partea cea mai bună e că se poate conduce și cu permis auto. Iată de ce. 

Conform legii, este un triciclu, iar pentru a conduce un astfel de vehicul ai nevoie de permis categoria B și 21 de ani împliniți.

Codul Rutier 2018 – OUG 195/2002, actualizata 2018

321.triciclu cu motor – autovehicul cu trei roti dispuse simetric, a carui viteza maxima prin constructie depaseste 45 km/h, care este echipat cu un motor avand o cilindree de peste 50 cm3, in cazul unui motor cu ardere interna, sau cu un motor electric cu putere nominala continua ce depaseste 4 kW;

Art 24, litera g) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15 kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani impliniti.

L-am testat timp de o săptămână în București și împrejurimi și-am primit o mulțime de întrebări: cum se conduce, spre deosebire de un scuter normal? cum frânează? și, evident, clasica “cat bagă?”. În acest test am răspuns la toate, inclusiv la ultima dintre ele.

Puteți urmări filmul în materialul de mai jos sau direct pe canalul nostru de YouTube, unde vă invităm să vă abonați pentru filme similare.

Un lucru pe care-am uitat să-l menționez în film este comportamentul motorului în trafic. Deși raportul putere/kg nu este unul favorabil sportivității, motorul este vioi și trage bine. Astfel, nu doar că ești primul care ajunge la semafor, ești și primul care pleacă atunci când apare culoarea verde.

Cât costă: 6.890 euro cu TVA. Îl găsești The Bike Hub – noul importator Piaggio în România. 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

4 Comments

 1. Geo spune:

  Salut,
  Varianta non LT se poate conduce cu categoria B?
  Mulțumesc

 2. Dorinel spune:

  Salut.
  În textul de lege nu este specificat că, trebuie să fie un LT
  465mm între roți si pedală de frână. Asta înseamnă că, se poate conduce si un mp3 normal , un 400ie sau orice, triciclu care depășește 15kW cu o cilindree cu ardere internă sau electric ce depășește 4kW.
  Greșesc?
  Aștept răspuns, mulțumesc.

 3. cristian spune:

  Consider (in calitate de inginer) ca se asimileaza un triciclu cu cele doua roti in fata care culiseaza (deci se comporta ca o motocicleta) cu triciclu cu cele doua roti pe spate pentru care osia e fixa… Abilitatile de a conduce un triciclu cu 2 roti in fata care culiseaza sunt aceleasi ca la motocicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.