T-Rex 16S – monstrul cu motor de BMW
05/06/2013
transylvanian bike week
Transylvanian Bike Week: munți, Ardeal și voie-bună
06/06/2013

Petre Pop ia startul în Manx GP

După Isle of Man TT, Petre Pop va lua startul în Manx GP, competiție ce are loc pe același traseu, la sfârșitul lunii august.

Pilotul Petre Pop vrea să cucerească Insula lui Man. Iar asta se vede cu ochiul liber. După participarea în prestigioasa Isle of Man TT, românul s-a înscris în Manx GP. Manx Grand Prix are loc pe același traseu ca Isle of Man TT și este alternativa mai puțin rapidă și mai puțin celebră la TT.

Pilotul român spune că va lua parte în această întrecere ca să se antreneze pentru TT-ul din 2014. „Pentru a merge într-adevăr repede pe acest circuit, ai nevoie de sute de ture. De aceea, orice antrenament este bine-venit. Mă bucur că am fost acceptat la Manx GP, pentru că o cursă este cel mai bun antrenament“, a declarat Petre Pop pentru Pemotoare.ro

Românul va participa la clasele „Newcomers A“ și „Seniori“. „Newcomers A“ este clasa pentru cei mai rapizi nou-veniți – care merg cu o viteză medie pe tur de peste 160 de km/h, în timp ce „Seniori supersport“ este cea mai puternică clasă pentru motociclete de 600 cc.

Manx GP va avea loc între 17 și 30 august.

Prima ediție Manx Grand Prix a avut loc în 1923 și se desfășoară pe același traseu ca Isle of Man TT. Deși vitezele sunt puțin mai mici, cursa rămâne la fel de palpitantă. De-a lungul timpului, în Manx GP au luat startul piloți faimoși, inclusiv Joey Dunlop, faimosul „rege al dealului“, care a câștigat la TT de 26 de ori.

Petre Pop este primul român care a participat la Isle of Man TT. Din cauza unui accident, nu a reușit să scoată viteza medie necesară pentru a lua locul în grila de start a cursei Supersport.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.