Suzuki Hayabusa va avea controlul tracțiunii
04/11/2013
MV Agusta Turismo Veloce 800, lansată oficial. Fotografii și date tehnice
04/11/2013

Melandri, la Aprilia în WSBK. Laverty merge cu Suzuki în MotoGP

Marco Melandri a semnat un contract de un an cu echipa Aprilia, pentru sezonul World Superbike 2014. Italianul îi ia locul lui Eugene Laverty, care a semnat un contract de doi ani cu Suzuki.

După ce BMW și-a anunțat retragerea din World Superbike, Marco Melandri, devenit bun de contract, a fost vânat de mai toate echipele campionatului.

Până la urmă, a ales echipa de uzină Aprilia, câștigătoare la capitolul constructori în sezonul care tocmai s-a încheiat, potrivit unui comunicat oficial citat de presa italiană.

Astfel, Marco Melandri revine la echipa care l-a făcut campion mondial la clasa 250cc în 2008. Melandri a câștigat 22 de curse în MotoGP și a ajuns pe podium de 62 de ori. În World Superbike a avut 13 victorii și 38 de podiumuri.

În sezonul care tocmai s-a încheiat, Melandri a obținut locul 4. Campionatul a fost câștigat de Tom Sykes, urmat de cei doi piloți Aprilia.

Eugene Laverty va pilota prototipul Suzuki în MotoGP, în 2015. După nouă victorii și 19 podiumuri anula acesta, Eugene Laverty părăsește Aprilia și trece în tabăra Suzuki. Chiar dacă revenirea japonezilor în MotoGP va avea loc abia în 2015, Laverty nu va sta pe bară și va mai alerga un an în World Superbike, pe Suzuki GSX-R 1000, pilotată până acum de Leo Camier.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] are patru cilindri în linie și, pe lângă Randy De Puniet, cu el își va mai face de cap și Eugene Laverty, care a semnat un contract cu japonezii la începutul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.