VIDEO Cum arată casa lui Jorge Lorenzo. Monster mansion
08/12/2013
Motoball. Fotbal pe două roți
09/12/2013

Honda CB750 (1976).Vive le custom bike

Mai țineți minte legendara Honda CB 750? Un atelier din Franța a readus-o la viață. Și nu oricum. 

Sur les Chapeaux de Roues este un atelier de motociclete situat în  Bretania, o regiune din nord-vestul Franței. Acolo, din 2012, Manuel Jouan se ocupă de partea mecanică, iar Yann (Domnul Dupont) de vopsirea motocicletelor care ies pe porțile atelierului Sur les Chapeaux de Roues ( “a merge pe capacele roților” tradus literalmente în română). De data aceasta, cei doi au personalizat o Honda CB750 fabricată inițial în 1976 pentru Dorian Miras, un parizian în vârstă de 31 de ani pasionat de motociclete. Honda lui Dorian este a treia motocicletă construită de către atelier, iar Dorian primul client al celor de la Sur les Chapeaux de Roues.

Citește și: Honda CB750. Primul superbike

Honda CB1100. Spritul anilor 70

honda custom 5

Honda CB750 (1976) are un far ce provine de la un tractor din Ohio. Motocicleta mai are motorul complet reconstruit, precum și partea electrică regândită. Manuel și Yann au montat frâne noi, au construit o șa specială, au refăcut partea din spate și au vopsit motocicleta într-o temă de culoare unică. Pentru un plus de stil, ghidonul a fost inversat, motocicleta a fost încălțată cu pneuri Metzeler, iar mânerele Vans provin de pe o bicicletă BMX.

[nggallery id=133]

 

Foto: pipeburn.com, Alexis Le NaourCosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.