Noua Yamaha R6, gata de lansare. Va fi prezentată pe 4 octombrie
16/09/2016
Kawasaki pregătește un retro. Z900RS, la un pas de lansare
19/09/2016

Cum a fost la GS Transilvania Tour 2016 VIDEO

Peste 1.200 de km, dintre care 70% off-road. Cinci zile, în total, dintre care patru de tras de accelerație de dimineața până seara. 19 piloți. Și un traseu special gândit ca să îmbine zone mai dificile cu zone pe care să te poți bucura de drumuri pe care n-ai fost și, poate, nu vei mai merge vreodată. Totul, în Trasilvania. Cea mai frumoasă regiune din România. 

GS Transilvania Tour 2016 a fost organizat de RideX, în parteneriat cu BMW Motorrad România. RideX este proiectul condus de Matei Albulescu, unul dintre cei mai pasionați motocicliști pe care i-am văzut. Este deja cunoscut pentru cursurile de perfecționare adresate tuturor motocicliștilor, iar de data asta ne-a propus o altfel de experiență.

A fost frumos la GS TT 2016, iar anumiți membri ai redacției, care au rămas la birou, au fost puțin invidioși. Zilele trecute, am luat imaginile trase acolo, le-am pus cap la cap și am scos un film scurt, de atmosferă. Îl puteți urmări în fereastra de mai jos sau direct pe canalul de YouTube DriveMag Riders, unde am mai publicat în ultima perioadă câteva filme. Dacă vă place, nu uitați să vă abonați.

Un tur de 1.200 de km al Transilvaniei, pe drumuri neasfaltate, unele mai ușoare, altele mai dificile. De ce pe drumuri? Din respect pentru mediul înconjurător. Cu 1.200 de km în patru zile de mers, aveai în jur de 300 de km de off-road pe zi. Ceea ce nu-i ușor. “Tragi câteva ore, ești rupt de oboseală și-ți dai seama că mai ai încă 200 de km de tras”, îmi povestea colegul Ionuț Ivana, unul dintre cei 19.

gs-tt-2016-2

GS Transilvania Tour este un eveniment de echipă, iar concurenții au fost grupați astfel încât să se poată ajuta reciproc. S-a navigat prin track-uri GPS. Desigur, n-au lipsit căzăturile și micile accidentări. Colegul meu s-a ales cu un proiector retezat și era să intre de-a binelea cu motocicleta într-un râu. De fapt, a intrat de-a binelea, dar a reușit să se oprească la o palmă de gurile de admisie.

gs-tt-2016-5

Motocicleta cu care am participat la GS TT. Obsevați că lipsește un proiector. Dar în afară de asta și de o manetă ruptă, n-a ieșit prea șifonată.

După cum v-ați dat seama din nume, GS TT 2016 s-a adresat exclusiv posesorilor de BMW GS. Noi am participat cu un BMW R1200GS Adventure, model 2016, motocicletă pe care-am mai plimbat-o și prin Caucaz. Am încălțat-o cu Heidenau K60 Scout și am mers cu ea în modurile Enduro și Enduro Pro. Cu excepția unui suport de proiector rupt și a unei manete de ambreiaj rupte, n-a ieșit prea șifonată.

gs-tt-2016-4Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.