Honda CBR500R: visul unei nopţi de iarnă
21/02/2013
Transalpina sau Transfăgărăşan?
22/02/2013

Cum se face o tură pe un circuit de Superbike. Demonstrație VIDEO

Jonathan Rea, unul dintre piloții echipei de Superbike Pata Honda ne explică cum se abordează un tur de pistă al circuitul de la Philip Island, locul în care va avea loc prima cursă a Campionatului Mondial Superbike.

Au mai rămas două zile până la startul Campionatului Mondial Superbike, ce va avea loc la Philip Island în Australia.

Echipa Pata Honda s-a gândit să ne facă un tur video pe șaua Hondei pilotate de Jonathan Rea. Un tur are 4,445 km iar înregistrarea a fost făcută la testul cu ușile închise de săptămâna trecută.

De-a lungul cursei, pilotul ne explică cum să executăm mișcările, ne arată trasa ideală, unde să frânăm și cât, unde să accelerăm și care este treapta de viteză potrivită pentru abordarea fiecărui viraj.

Jonathan Rea are 26 de ani și este unul dintre cei mai talentați piloți tineri din sportul pe două roți. A câștigat primul trofeu în 1997. Concura în campionatul britanic de motocross la categoria 60cc. Apoi, a trecut pe asfalt, iar în 2003 a câștigat la categoria 125 cc.

A ajuns în Campionatul Mondial Supersport în 2008 și a făcut o figură foarte bună câștigând trei curse pe o Honda CBR 600 RR. În 2009 a trecut la Superbike, unde poartă numărul 65 și călărește o Honda CBR1000RR Fireblade.

Cu alte cuvinte, este demn de încredere și i-am putea asculta sfaturile din clipul de mai jos.

Foto: www.patahonda.comCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.