Se pregătește cea mai puternică acțiune moto. Bikers for Humanity
19/02/2016
KTM în lucru: Duke cu doi în linie și facelift 1190 Adventure. Foto-spion
22/02/2016

De ce să-ți iei echipament moto Rev’it! cu Gore-Tex (P)

Cinci miliarde de pori pe centimetru pătrat. Aproape 50 de ani de când este folosit de cele mai importante branduri de echipament outdoor. În combinație cu țesăturile potrivite, membrana Gore-Tex face ca echipamentul tău moto să fie nu doar sigur, ci și confortabil în orice sezon. 

Motociclistul este precum un copac în bătaia vântului. Simte tot. De la frig la căldură, de la apă la vântul uscat. Dar la fel cum scoarța protejează copacul, motociclistul are la dispoziție echipamentul. Și, din fericire, spre deosebire de un copac, poate face alegerile pe care și le dorește.

revit

Atunci când vrei să-ți iei un echipament moto versatil, pentru drum lung, trebuie să fii sigur că bifezi câteva lucruri simple, dar greu de obținut.

  • Waterproof. Ploaia nu este cel mai bun prieten al tău. Nu-i vorba doar de aderența scăzută, ci și de senzația de frig pe care ți-o dă un echipament ud. Prin densitatea mare și în combinație cu o țesătură potrivită și cu fermoare bine-etanșate, Gore-Tex-ul te ține uscat, chiar și după câteva ore de mers prin ploaie.

waterproof

 

  • Windproof. În primele și ultimele zile de sezon, vântul rece îți poate strica o tură bună. Din cauza vântului rece, temperatura resimtită de un motociclist poate fi și cu 20-30 de grade mai scăzută decât cea indicată de termometru. Chiar dacă motocicleta îți oferă protecție, niciodată o carenă de plastic nu va fi de ajuns ca să oprească frigul.

Screenshot 2016-02-19 14.50.57

  • Respirabil. Probabil știi că-n zilele calde, dacă porți o pelerină de ploaie poți ajunge la destinație ud și deshidratat. Din cauza ploii? Nu, din cauza transpirației. O membrană nu trebuie doar să respingă apa, ci și să permită transpirației să se evapore. Tocmai de aceea o membrană Gore-Tex este alegerea potrivită. Este suficient de densă încât să nu permită apei să intre, dar și suficient de respirabilă încât să evapore transpirația. Asta pentru că unul dintre cele cinci miliarde de pori pe centimetrul pătrat, despre care am vorbit mai sus este de 20.000 de ori mai mic decât un firicel de apă. Dar și de 700 de ori mai mare decât o moleculă de transpirație. Aici e tot secretul.

Screenshot 2016-02-19 14.51.09

  • Poți proba in magazin. Înainte de a cumpăra un banal tricou, obișnuiești să treci cu el pe la cabina de probă. Nu-i așa? Când vine vorba de echipamentul moto, unde protecțiile trebuie să se așeze perfect și unde costul de achiziție este mult mai mare, ar fi absurd să cumperi ceva fără să probezi. Tocmai de aceea ar trebui să încerci echipamentul într-un magazin adevărat.
  • Oferă protecție. Protecția potrivită nu trebuie să fie doar dură, ci și confortabilă. Nu trebuie să fie ca un scut. Trebuie să absoarbă forța impactului fără să o transmită mai departe. Iar asta se realizează printr-un amestec optim și printr-o construcție în straturi. Un bun exemplu: protecția de spate Rev’it! back protector – află mai multe.
  • Este funcțional. O geacă moto potrivită nu trebuie să aibă doar materiale de calitate, ci și să fie ingenios croită. Cusăturile trebuie să fie la locul lor, trebuie să aibă multe buzunare, inclusiv water-proof și să se poată lega de pantaloni. Iar acestea sunt doar caracteristicile de bază ale croiului Rev’it!, unul destul de funcțional.

FJT169_3610UF_300RGB08-1200x800

De ce Rev’it!? Pentru că este unul dintre cele mai dinamice și inovative branduri de echipament de pe piața moto. Iar asta se confirmă prin cea mai puternică creștere la nivel mondial. Pentru că Rev’it! este o companie specializată pe echipamente textile, dar care face și echipamente de piele, cu piloți în Moto2.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care-ți recomandăm echipamentul moto cu Gore-Tex de la Rev’it! Nu-ți mai rămâne decât să-l încerci și să ne spui cum ți se pare.

Unde găsești Rev’it!?. La Motor-Team, pe Bvd. Timișoara, unde ai la dispoziție două etaje de rafturi cu echipament moto.

revit defenderCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.