Weekend-ul claviculelor rupte. Guintoli, al treilea pe listă
18/07/2013
Ghid moto de weekend. 20-21 iulie
19/07/2013

BMW Motorrad și firma italiană pentru echipamente Dainese au început colaborarea pentru a realizarea unei noi game de echipamente moto.

Este vorba în primul rând despre dezvoltarea unui nou combinezon, ce ar trebui să se bazeze pe tehnologia Dainese D-Air, ce presupune folosirea sistemelor de tip airbag drept protecție.

Cele două companii vor lucra împreună și pentru a integra aceste sisteme în cadrul motocicletelor germane, BMW urmând să facă un nou pas după Gold Wing-ul lansat în 2006 de către japonezii de la Honda. Motocicleta niponă a fost un pionier în utilizarea airbagurilor drept echipamente de siguranță.

Primul produs realizat de către BMW și Dainese poartă numele de BMW Motorrad DoubleR RaceAir. Pe scurt, un combinezon de curse într-o singură bucată. BMW va testa noul costumul la Munhen, în Germania timp de câteva luni până când va arăta versiunea finală cu ocazia salonului EICMA de la Milano din noiembrie.

Germanii mai spun că primele motociclete echipate cu sisteme airbag vor fi disponibile din 2015, informează blog.motorcycle.com

Foto: blog.motorcycle.comCosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

1 Comment

  1. […] Italienii mai spun că D-Air Thorax este doar primul dintr-o nouă generație de sisteme de acest fel. De asemenea,  cei de la Dainese au început un proiect similar cu BMW. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.