Noua Multistrada Enduro Pro. Rival pentru GS Rallye
21/06/2017
Clover Crossover 3 – Primele impresii
23/06/2017

Triumph Tiger Explorer XCa – Test Video

Un tourer trans-continental cu ținută adventure. Tiger Explorer este acea motocicletă care te face să stăbați o mie de km pe zi fără să obosești. Pune accentul pe cuvântul “touring”, din clasa adventure-touring. Cu o șa lată și comodă (și încălzită), cu un ghidon ce te ține activ, cu un parbriz înalt, reglabil electric, este una dintre cele mai comode motociclete de pe piață și se poate pune cu o motocicletă de touring veritabilă. 

Dar cum rămâne cu componenta adventure? Am încercat să aflăm asta și alte lucruri despre Tiger Explorer XCa într-o călătorie ce a ținut trei zile, prin Transilvania. Cu anvelopele Metzeler Tourance Next nu am putut face grozăvii în afara asfaltului, dar am încercat-o suficient cât să ne facem o idee.

Așa, despre denumirea XCa, pentru că sunt câțiva încă derutați de versiunile Triump. XC, spre deosebire de XR, înseamnă jante cu spițe și o pregătire mai bună pentru off-road. Iar acel “a” indică faptul că este o motocicletă cu dotări de top.

Am luat Tigerul de la Motoboom, unde vei găsi toate modelele Triumph. Preț: 17.490 euro – ofertă. Nu e puțin, dar e un preț foarte bun având în vedere pachetul – tehnologia și accesoriile care intră în această motocicletă: suspensii dinamice, parbriz electric, șa încălzită pentru tine și pasageră, cornering ABS și traction control, hill start assist, moduri de mers, etc. Știi foarte clar pentru ce plătești 17.500 euro. Altfel, există și variante de echipare mai ieftine: Explorer XRX – 14.990 euro, Explorer XCX – 15.890 euro.

Acum să revenim la test. Cam rupți de oboseală, după trei zile de mers și filmat, ne aflam într-o pădure din inima Ardealului. Și vorbeam cam așa:

Echipa:

Cristian Predoi & Bogdănel în fața camerei
Cameraman: Ionuț Ivana
Editor video: Adi PopescuCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.